Per als més grans de 54 anys

El pla de baixes voluntàries de Telefónica posa com a límit la sortida de 2.000 treballadors

La ‘teleco’ presenta als sindicats el programa que garanteix entre el 60% i el 67% del salari regulador

La companyia calcula en 3.261 treballadors els que compleixen les condicions per accedir al programa

El pla de baixes voluntàries de Telefónica posa com a límit la sortida de 2.000 treballadors

EFE / MARISCAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Telefónica ha presentat aquest dimarts oficialment als sindicats la intenció d’engegar un nou programa de baixes voluntàries per a la seva plantilla a Espanya. El pla de sortides es dirigeix a les persones nascudes el 1967 o abans i que porti 15 anys d’antiguitat a l’empresa. Segons l’operadora, els treballadors que compleixen aquests dos requisits pugen a un total de 3.261, però les sortides no podran superar el 60% d’aquesta xifra (1.956,6).

Així ho ha anunciat l’empresa a les centrals sindicals en el marc d’una nova reunió per a l’acord social que estan negociant empresa i treballadors. Per als treballadors que s’acullin al pla, la companyia garanteix entre el 60% i el 67% de la seva retribució actual, segons l’edat que tinguin en el moment d’acollir-se al pla de baixes, així com altres beneficis com la pòlissa de salut fins als 65 anys.

Notícies relacionades

A més, l’empresa assumiria el cost del Conveni Especial de la Seguretat Social al 100% fins al compliment dels 65 anys o l’abast de l’edat de jubilació ordinària i l’Assegurança Col·lectiva de Risc. També, les aportacions del promotor al pla de pensions fins arribar als 65 anys, amb l’obligació de la persona treballadora d’aportar també la seva part.

D’altra banda, la companyia afirma que les sortides tindran lloc en «determinades direccions, estant exclosa en d’altres». L’única excepció que es permetrà a la regla serà per als responsables d’equip (Coordinació, Direcció i Gerència) que compleixin els requisits d’edat i antiguitat, ja que podran participar i adherir-se al pla amb independència de la direcció a què pertanyin.