Va començar com a dependenta

Perfil | Así és Marta Ortega, la nova ‘Zarina’ de l’imperi Inditex

Repassem la vida de la dona que aviat assumirà la presidència del grup tèxtil gallec

3
Es llegeix en minuts

Marta Ortega Pérez va néixer el 10 de gener de 1984 a Vigo. És l’única filla del matrimoni en segones núpcies d’Amancio Ortega amb Flora Pérez, i la mà dreta del magnat gallec en el negoci tèxtil que va aprendre des de baix. I és que va començar la seva carrera a Inditex en una de les botigues del buc insígnia de la companyia, la firma Zara. I ho va fer com a dependenta, sense revelar qui era el seu pare. Però les seves companyes aviat es van adonar del seu llinatge. Marta tenia 23 anys i, tot i que era molt tímida i amb prou feines parlava, alguna cosa va cridar l’atenció en el seu vestuari. Concretament un accessori: el Rolex que lluïa al canell esquerre.

Marta va anar primer a l’escola Santa María del Mar, a la Corunya, i després a un internat a Suïssa. Els estudis superiors els va cursar a Londres, a l’European Business School, on es va llicenciar en Comerç Internacional, el 2007. Va ser aquell mateix any quan va començar a treballar a la botiga londinenca de Zara al barri de Chelsea, així com en altres seus internacionals i en diferents departaments de l’empresa, i és que el seu pare volia que passés per tots els departaments de l’empresa, –vendes, disseny, finances– per conèixer-la ben a fons. Actualment en el departament de desenvolupament de producte i disseny per a Zara, col·labora entre d’altres amb Beatriz Padín, la coordinadora de les col·leccions de roba per a dona.

En una recent en una entrevista concedida a ‘The Wall Street Journal’, Marta Ortega declarava que no tenia pensat adoptar un càrrec formal en l’executiva de l’empresa, tot i que s’hi mostrava «oberta». Tot i que assegura: «Per ser honesta, m’agradaria ser a prop del producte, que va ser el que el meu pare sempre va fer, seré on l’empresa més em necessiti».

Aquestes declaracions les feia l’agost d’aquest 2021. Marta Ortega serà la nova presidenta de l’empresa menys d’un any després. Concretament el seu nou càrrec es farà efectiu 1 d’abril del 2022.

Igual com el seu pare, l’empresària gallega guarda amb molt recel la seva intimitat; no obstant, la seva rellevància en el món de la moda, i també com a ‘influencer’ –sense pretendre-ho– la converteixen en un rostre de gran interès social.

Amant de l’hípica –el seu pare és propietari de l’hipòdrom Casa Novas–, actualment està casada, també en segones núpcies seguint l’estela del seu pare, i és mare de dos fills. El seu primer marit va ser un genet professional, Sergio Álvarez Moya, amb qui es va casar el 2012. Es van divorciar de mutu acord el 2015 i van tenir un fill, Amancio, de vuit anys. Un any després de la seva separació va conèixer el que és el seu actual marit, Carlos Torretta Echivaria. Es van conèixer el 2016, en una festa d’aniversari. En aquell temps, Carlos treballava com a representant de models a Nova York, però va tornar a Espanya per poder ser més a prop d’ella. Així, el 2018 van passar per l’altar a la Corunya.

El casament de l’hereva d’Inditex va ser l’esdeveniment social de l’any a Espanya, malgrat que la parella va concebre l’enllaç com un esdeveniment íntim. A la celebració hi van anar 400 convidats i la protagonista va lluir quatre vestits de núvia de grans dissenyadors valorats en 100.000 euros per peça.

Notícies relacionades

Va ser el 16 de novembre del 2018, amb una cerimònia íntima a la casa familiar d’O Parrote, i la van seguir dues celebracions més: un còctel al Nàutic de la Corunya i una festa de gala al recinte Casas Novas de Arteixo. Segons la revista ‘Vanity Fair’ el casament va costar 4 milions d’euros, i és que, a més dels luxosos fastos, la banda sonora de l’esdeveniment va estar a càrrec de Chris Martin de Coldplay, Norah Jones o Jamie Cullum que van interpretar diversos temes, i van ser sens dubte les grans sorpreses per als assistents a l’enllaç.

El 2020, Marta i Carlos van ser pares d’una nena, de nom Matilda. Les aparicions públiques de l’hereva de l’imperi Inditex s’han multiplicat, des que està amb la seva actual parella, i és que tots dos es deixen veure en competicions hípiques, i en desfilades de moda a Espanya o fora del país.