Toc d’atenció

La CNMV reprèn Andrés Iniesta per promocionar una web de criptomonedes

El supervisor financer ha incidit en la importància d’«informar-se a fons abans d’invertir-hi o de recomanar ad’altres que ho facin»

Andrés Iniesta, a casa seva.

Andrés Iniesta, a casa seva. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha instat el futbolista Andrés Iniesta que s’informi dels riscos que comporten les criptomonedes abans d’invertir o de recomanar a tercers que ho facin. Així, el supervisor financer espanyol ha indicat que «els criptoactius, al ser productes no regulats, tenen alguns riscos rellevants» des del seu compte oficial de Twitter.

D’aquesta manera, la CNMV ha apressat el futbolista que s’informi dels riscos ja que Iniesta havia publicat un tuit on comentava que estava aprenent a utilitzar les criptomonedes –com a possible incitació implícita a utilitzar-les:

Notícies relacionades

Així mateix, la CNMV ha aconsellat a Iniesta que llegeixi el comunicat que va emetre l’organisme juntament amb el Banc d’Espanya el febrer alertant sobre aquests productes. En aquest comunicat emès al febrer, la CNMV i el Banc d’Espanya admetien que els criptoactius «poden ser elements que dinamitzin i modernitzin el sistema financer en els pròxims anys», però alertaven que abans de valorar la seva validesa com a alternativa d’inversió o mitjà de pagament és necessari «tenir molt presents» els seus riscos.

Aquests riscos inclouen l’àmbit regulatori, ja que no tenen la consideració de mitjà de pagament, no compten amb el suport d’un banc central i no estan coberts per mecanismes de protecció de clients. També alertaven que són una inversió d’alt risc, són instruments complexos i amb un «alt component especulatiu».