Durant la matinada

Les converses per aturar la vaga del metall de Cadis se suspenen sense acord

  • Les dues parts s’insten a tornar a reunir-se dimecres perquè continuïn les negociacions

Les converses per aturar la vaga del metall de Cadis se suspenen sense acord

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

La negociació entre els sindicats i la Federació d’Empreses del Metall de Cadis s’ha suspès aquesta matinada sense acord, per tant, la vaga indefinida continua endavant, segons han informat a EFE les dues parts. La tercera reunió que les parts han mantingut des de l’inici de la vaga ha acabat unes cinc hores després d’iniciar-se amb l’únic compromís de les parts de tornar a trobar-se dimecres per continuar el diàleg.

Mentrestant, la vaga del sector del metall de Cadis, que avui arribarà a la vuitena jornada, continuarà endavant, igual com la convocatòria de manifestació que avui se celebrarà a la capital gaditana. El Sindicat d’Estudiants s’ha afegit avui a la lluita dels obrers de metall i ha convocat una altra vaga per acudir a la manifestació, a la qual també assistiran líders regionals i provincials de la majoria dels partits d’esquerra.

Notícies relacionades

El Consell Andalús de Relacions Laborals, òrgan de mediació laboral de la Junta d’Andalusia, ha acollit a la seva seu de Sevilla la tercera reunió que han fet les parts des que va començar la vaga indefinida, igual com les dues primeres. En aquesta la patronal «no s’ha mogut en les seves posicions» des de la seva última oferta, segons ha dit a EFE Antonio Montoro, secretari provincial d’Indústria de la UGT. En la seva última proposta els empresaris van oferir una pujada salarial fixa del 2% el 2021, 2022 i 2023 i que al final d’aquest últim any es fes una revisió, s’actualitzessin els salaris d’aquests tres anys amb base a l’IPC, per tant, els treballadors recuperaven, en una paga i d’aquí dos anys, el poder adquisitiu que haguessin perdut en aquests tres exercicis. D’aquesta forma, segons demanaven, els empresaris podien fer previsions financeres més precises, ja que la pujada seria de forma fixa, i tenien temps per recuperar el múscul perdut amb la crisi de la pandèmia.

Els sindicats no obstant exigeixen que la pujada vagi paral·lela a l’IPC interanual per no perdre poder adquisitiu i que aquesta condició es consolidi. Les negociacions han tornat així a naufragar aquesta nit en el mateix punt, amb la novetat que les parts s’han emplaçat a continuar intentant un acostament dimecres.

Temes:

Cadis Vagues