Places per a 800 alumnes

Telefónica posa en marxa l’escola de programació gratuïta 42 Barcelona

L’empresa s’alia amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat per impulsar i cofinançar el tercer centre d’aquest estil que hi ha a Espanya

Telefónica posa en marxa l’escola de programació gratuïta 42 Barcelona

El Periódico

2
Es llegeix en minuts

Una escola de programació gratuïta, sense professors, sense límit d’edat i sense títol acadèmic a final del curs. Telefónica acaba de posar en marxa a 42 Barcelona el tercer centre d’aquest estil que obre a Espanya, una acadèmia preparada perquè 800 alumnes aprenguin a programar, que ja suma 3.000 sol·licituds d’accés i que forma part de la xarxa francesa 42.

Aquests centres, expliquen els seus responsables, es caracteritzen per ensenyar a través d’un «mètode pedagògic pioner». Entre altres coses, els alumnes aprenen ajudant-se els uns als altres a entendre continguts virtuals. L’espai, que en el cas de Barcelona són més de 1.600 metres quadrats ubicats al Parc Tecnològic de Barcelona Activa (a Nou Barris) està obert les 24 hores del dia i tota la setmana. I entrar a formar part del curs depèn de ser major d’edat, passar un test d’inscripció ‘online’ i superar un període de selecció de gairebé un mes.

«Hi va haver molt debat intern sobre si Telefónica s’havia de posar en una cosa com 42, que no dona un títol, no té professors, no fa classes, que és una forma radicalment diferent d’ensenyar», ha sintetitzat en la inauguració del nou centre José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica. L’empresa es va decidir a fer-ho poc abans de la pandèmia i començant per Madrid. «El que ja vèiem quan vam voler portar 42 al nostre país ho veiem més clar després de la pandèmia: cada setmana de confinament és un any en acceleració de tendències digitals», ha afegit l’empresari.

Barcelona era el salt lògic. Segons Álvarez-Pallete, el compromís de Telefónica amb la ciutat és «ferm», cosa que s’acredita tant amb els 1.000 milions d’euros invertits en els últims cinc anys, ha afirmat, com en haver-la aixecat com a capital del mòbil gràcies al Mobile World Congress.

Col·laboració publicoprivada

«Barcelona i 42 estaven destinats a trobar-se i avui el somni s’ha fet realitat», ha assegurat Sophie Viger, consellera delegada d’aquesta xarxa d’acadèmies, a través d’un vídeo mostrat en la presentació. «Quan vam posar en marxa la xarxa 42 al món sabíem que Barcelona tindria un campus», ha confessat.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Barcelona, representat en l’acte pel tinent d’alcalde Jaume Collboni, ha coincidit a celebrar el potencial d’aquesta escola i l’exemple de col·laboració publicoprivada. «Amb 42 Barcelona ens sumem a aquesta fórmula d’èxit que ve de París i que tindrà Barcelona en primera línia de sortida», ha apuntat. Tal com ha portat a col·lació Collboni, el consistori ja té la seva pròpia escola de programació gratuïta, l’IT Academy, que compta amb un índex d’ocupabilitat de més del 90%. «Facilitarem la formació i la generació de talent, i ho farem a tots els nivells», ha conclòs.

El centre barceloní de la xarxa 42 és la tercera escola d’aquesta cadena que es posa en marxa a Espanya, després que fa uns mesos s’inaugurés el d’Urduliz, a Biscaia. Pròximament s’activarà un quart centre a Màlaga.

Temes:

Telefónica