Conjuntura

Calviño insisteix que la recuperació «està en marxa»

La vicepresidenta i ministra d’Economia assegura que la reactivació va «de menys a més»

Calviño insisteix que la recuperació «està en marxa»

David Castro

1
Es llegeix en minuts

Aquest dijous la vicepresidenta d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha insistit en què «els indicadors mostren que la recuperació està en marxa» al ser preguntada per la possible revisió a la baixa de les previsions per a Espanya de la Comissió Europea que, quan li han fet l’entrevista encara no es coneixia.

«Aquest any hem tingut revisions molt intenses, a l’alça i la baixa», ha afirmat la vicepresidenta en una entrevista en TVE, una cosa que ha dit que no la sorprèn perquè en les circumstàncies actuals és «particularment difícil fer previsions».

En qualsevol cas, Calviño ha remarcat que «la recuperació va de menys a més i les perspectives per al 2022 són positives» segons es desprenen dels indicadors utilitzats per mesurar «el pols real de l’economia» de manera actualitzada.

Notícies relacionades

«L’important», ha afegit, és que les previsions que hi ha subjacents en els Pressupostos es compleixin, una cosa que creu que passarà aquest any i previsiblement també el que ve, ja que es tracta d’«unes estimacions molt prudents».

El dia anterior, Calviño ja va assegurar que Espanya complirà el dèficit i el deute, tot i que Brussel·les revisi el creixement previst. La vicepresidenta va recolzar les seves afirmacions en «el millor comportament dels ingressos fiscals» i l’enfocament «prudent» amb què han elaborat els pressupostos permetrà al Govern complir els objectius fiscals tant el 2021 com el 2022.