Empreses

Amancio Ortega irromp en el sector renovable de la mà de Repsol

Inverteix a través de Pontegadea 245 milions d’euros pel 49% del parc eòlic Delta, situat a Saragossa

Amancio Ortega irromp en el sector renovable de la mà de Repsol
1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El sector renovable està en plena ebullició i bona mostra d’això és la irrupció d’Amancio Ortega. El multimilionari gallec ha aconseguit una participació del 49%, a través del seu vehicle inversor, Pontegadea. És la primera operació al sector renovable de l’amo d’Inditex i suposa valorar el parc en 500 milions d’euros.

Situat a la província de Saragossa, Delta va ser el primer projecte eòlic de Repsol a Espanya, el 2019. El desembre d’aquell any va iniciar la seva construcció i des del mes de març passat està plenament operatiu. Compta amb una capacitat total instal·lada de 335 megawatts (MW), fet que suposa produir a l’any 992.000 megawatts d’energia cent per cent renovable, l’equivalent al consum mitjà anual de 300.000 llars.

Amb aquest acord, Repsol «completa el seu model de negoci en renovables i assegura el seu objectiu d’obtenir una rendibilitat de doble dígit en les seves inversions en aquest sector», segons explica l’empresa en un comunicat. «Comptar amb Pontegadea com a soci a Delta confirma la qualitat dels nostres actius i permetrà accelerar el nostre creixement en renovables, en el marc d’una transició energètica eficient i sostenible, i en l’objectiu de ser una companyia zero emissions netes l’any 2050», ha afirmat el conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz. 

Notícies relacionades

La companyia incrementarà en 1.000 milions d’euros les inversions previstes en projectes baixos en carboni per al període 2021-2025, fins a un total de 6.500 milions d’euros, davant els 5.500 milions d’euros establerts en el seu Pla Estratègic. D’aquesta manera, la inversió destinada a iniciatives de baixes emissions se situarà en el 35% del total de les inversions del grup en el període 2021-2025 i el capital utilitzat per a aquestes finalitats serà del 45% el 2030. 

A més, preveu un augment del 60% de la capacitat instal·lada de generació renovable el 2030, fins a arribar a 20 gigawatts (davant els 12,7 gigawatts anunciats en el Pla Estratègic). El 2025, el nou objectiu de capacitat instal·lada se situa en 6 gigawatts, que comparen amb els 5,2 gigawatts del full de ruta presentat el novembre del 2020.