Segons Adecco

Sis de cada deu empreses reconeixen que està augmentat el risc que els seus treballadors acabin cremats

  • Tres de cada quatre companyies demanen a patronals i sindicats que acordin més pautes als convenis col·lectius per evitar riscos psicosocials, segons un informe d’Adecco

Sis de cada deu empreses reconeixen que està augmentat el risc que els seus treballadors acabin cremats
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sis de cada deu empreses reconeixen que els seus treballadors tenen més risc avui que fa un any de patir la síndrome del treballador cremat o ‘burnout’. Ansietat, estrès, falta de son, mal humor i fins i tot depressió són alguns dels símptomes recurrents i constitueix un dels riscos psicosocials més habituals actualment al mercat laboral. Així ho recull l’informe presentat aquest dijous per la consultora i ETT Adecco, elaborat sobre una mostra de 27.000 empreses amb activitat a Espanya. Aquest també constata la falta d’orientació que troben les empreses sobre aquestes qüestions en la negociació col·lectiva. Tres de cada quatre companyies demanen a patronals i sindicats que acordin més pautes als convenis col·lectius per evitar riscos psicosocials.

L’informe d’Adecco apunta en la mateixa direcció que múltiples estudis que s’han anat publicant durant aquests mesos passats i que recullen la incidència de la pandèmia sobre la salut mental dels treballadors. Estudis, per exemple, com el de CCOO i la UAB assenyalen que un de cada quatre treballadors consumeix de manera recurrent sedants per aguantar l’estrès laboral i que aquesta proporció s’ha incrementat durant els gairebé 20 mesos que van de Covid. Tornant a les dades d’Adecco, dues de cada deu empreses reconeixen que més d’un quart de la plantilla pateix ansietat, depressió o estrès posttraumàtic.

Notícies relacionades

Les empreses són conscients del risc, però no gaire aplicades a l’hora d’evitar-lo. Doncs si bé, segons l’informe d’Adecco, gairebé el 70% de les empreses creuen que s’haurien de reforçar les àrees de psicosociologia de cara al futur de la gestió de persones, només el 33% tindran en compte els aspectes relacionats amb la salut psicològica en les seves estratègies de recursos humans post-Covid. 

L’auge del teletreball és un altre repte del qual són conscients les organitzacions empresarials i que no en tots els casos s’està resolent satisfactòriament. Gairebé la meitat de les empreses creuen que l’anomenat ‘tecnoestrès’ és un factor de risc amb impacte entre les seves plantilles.

Temes:

Ocupació