Seguretat Social

Així quedaran les pensions el 2022 | Taula

  • El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat presentat pel Govern incorpora l’augment de les pensions per a l’any vinent

Jubilados - prejubilados tema pensiones

Jubilados - prejubilados tema pensiones / MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat presentat pel Govern incorpora l’augment de les pensions per a l’any vinent. L’increment entrarà en vigor a partir de l’1 de gener del 2022, llevat que no prosperi al Congrés l’aprovació dels comptes públics. L’increment per a les pensions contributives, les més freqüents entre el col·lectiu de pensionistes i que actualment perceben 9,87 milions de persones, pujaran en funció de com acabi l’any l’IPC.

Concretament la fórmula que imperarà serà la mitjana de la inflació entre desembre del 2020 i desembre del 2021. Ara mateix la inflació acumulada des de començament d’any és del 2,2%, i en tendència ascendent. Realitzant un exercici teòric, si la mitjana de l’IPC quedés en els actuals termes i s’apliqués sobre la pensió mitjana de jubilació, aquesta passaria dels actuals 1.388 euros mensuals, als 1.418 euros. És a dir, l’increment mitjà seria de 30,5 euros més al mes. En el cas de les contributives per incapacitat permanent, l’increment del 2,2% implicaria passar dels actuals 987,9 euros a 1.009,6 euros mensuals. És a dir, 21,7 euros més al mes.

Notícies relacionades