Seguretat Social

Calculeu com queda la vostra pensió amb la pujada del 2022 | CALCULADORA

  • El Govern aprova la nova llei de pensions, que inclou que les prestacions contributives pugin segons el que pugi de mitjana l’IPC

Calculeu com queda la vostra pensió amb la pujada del 2022 | CALCULADORA
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern ha aprovat aquest dimarts en Consell de Ministres la nova llei de les pensions, que inclou la revalorització de les prestacions en funció de l’evolució de l’IPC. És a dir, a partir d’ara les prestacions contributives pujaran el que pugi de mitjana l’IPC. Segons els càlculs publicats per la Seguretat Social, les pensions pujaran 46,5 euros de mitjana al mes durant el 2022. La nova norma també inclou un increment superior a la inflació per a aquelles pensions no contributives i les pagues de l’Ingrés Mínim Vital (IMV), que l’Executiu ha decretat que pugin el 2022 el 3%.

La revalorització de les pensions beneficiarà des d’aquest gener 11,5 milions de persones i implicarà un augment de despesa per a la Seguretat Social de 6.500 milions d’euros. L’increment variarà en funció del tipus de pensió que el beneficiari cobri, i és que el Govern ha volgut donar una especial protecció a aquelles prestacions més baixes i que cobreixen col·lectius més vulnerables. Per exemple, la quantia mínima de la pensió de jubilació contributiva (sense cònjuge) puja fins als 10.104 euros anuals i el mínim de la resta de pensions no contributives es fixa en 5.900 euros anuals.

Temes:

Pensions