Fins diumenge

Ofertes de fins al 27% en la compra d’un cotxe nou a l’Automobile Barcelona

  • El ‘concessionari més gran de Catalunya’ tanca les portes aquest diumenge amb un balanç molt positiu de visitants i operacions contractades.

Ofertes de fins al 27% en la compra d’un cotxe nou a l’Automobile Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El saló internacional de l’automòbil de Barcelona tancarà les portes aquest diumenge. Després d’una setmana d’exposició i venda, el que s’ha anomenat ‘el concessionari més gran de Catalunya’ ha servit per demostrar que la presencialitat a les fires és possible i, de passada, per tancar un bon nombre d’operacions comercials. «Hem demostrat que es pot fer un saló, i mentre Ginebra o París retarden els seus fins el 2023, nosaltres hem donat la cara. La gent té ganes d’automòbil i molts han vingut per comprar un cotxe nou. El saló sempre ha sigut una bona oportunitat per aconseguir un vehicle amb un preu molt interessant. Cal aprofitar les ofertes de les marques i les ajudes del Govern per canviar de cotxe. Espanya té un dels parcs automobilístics més vells d’Europa i no es pot anar de sostenible conduint cotxes de més de deu anys. En això crec que hem pogut ajudar des d’Automobile Barcelona», apunta el president del saló, Enrique Lacalle.

En l’última edició del saló, la del centenari, es van arribar a realitzar 90.000 operacions, amb uns descomptes que oscil·laven entre els 1.500 i els 12.000 euros en funció de la marca i el model. Aquest any hi ha hagut menys marques i la situació del mercat és diferent, però els visitants també estan responent a la crida de l’automòbil. Des del saló reconeixen que les principals marques del sector ofereixen descomptes especials per a la compra de vehicles, que poden arribar fins als 6.500 euros en funció de la marca, model i el tipus de finançament. Això pot suposar estalvis de fins al 27% en el preu d’alguns cotxes.

Auge de l’elèctric

Els models elèctrics estan centrant bona part de l’interès dels compradors. Les marques estan recorrent a diferents estratègies per captar clients, i la majoria aposten per cites presencials que després es passen digitalment als concessionaris. Als descomptes oferts per les marques se sumen també les ajudes contemplades al Pla MOVES III impulsat pel Govern. El programa preveu incentius directes de 4.500 € per la compra d’un turisme elèctric i també el 70% del cost d’instal·lació de la infraestructura de recàrrega. A més, si es desballesta un vehicle de més de 7 anys d’antiguitat, s’adjudicaran 2.500 € addicionals, i s’eleva fins a 7.000 euros el total d’ajudes per l’adquisició d’un cotxe elèctric.

Notícies relacionades

En els dos dies que queden de saló encara es poden aconseguir bones ofertes, tenint en compte que els terminis d’entrega de cotxes nous s’estan allargant per culpa de la crisi de producció de microxips. Els fabricants parlen de ‘condicions especials’ que cal anar a conèixer al saló en la majoria dels casos, però BMW, per exemple, incentiva les vendes de models electrificats amb mil euros de sobretaxació del vehicle utilitzat, i n’afegeix 1.200 a la gamma X3 i X1, i 1.700 euros. La disponibilitat de models és molt alta en marques com Hyundai o Kia, i «si exceptuem alguns models específics podem servir bastant ràpid», afirmen des de les dues companyies (del mateix grup). Hyundai afegeix una promoció especial del saló de 700 euros.

Marques com Mercedes han digitalitzat l’experiència de compra amb codis QR que et remeten a la xarxa de concessionaris. Mentrestant, Seat, que ofereix descomptes en la seva gamma present al saló, manté la campanya de la seva xarxa de concessionaris amb descomptes d’entre 5.000 i 7.000 euros. Hi ha 500 euros de descompte d’entrada, sigui quin sigui el model comprat al saló.