La Generalitat gastarà l’any que ve 29.326 milions

La quantitat supera en un 8% la dels comptes del 2020, que encara estan vigents

Catalunya prevé prorrogar una semana el toque de queda y amplía a 165 municipios

Catalunya prevé prorrogar una semana el toque de queda y amplía a 165 municipios / David Zorrakino (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat gastarà l’any que ve un màxim de 29.326 milions d’euros. Aquest és el sostre que s’ha fixat de cara als Pressupostos de la Generalitat per al 2022. Aquest és un pas «imprescindible» per a l’elaboració de l’avantprojecte de comptes de cara al pròxim exercici, segons ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja.

La intenció de l’Executiu català i, en concret, del conseller d’Economia, Jaume Giró, és tenir a punt els pressupostos en temps i forma perquè entrin en vigor a partir de l’1 de gener. Des dels del 2010, la Generalitat prorroga o no aconsegueix tenir els pressupostos en marxa l’exercici precedent, com és preceptiu. Per als comptes de l’any que ve serà necessari negociar el recolzament de la CUP.

Notícies relacionades

El sostre establert per al 2022 suposa un increment del 8,7% respecte al previst per la Generalitat als comptes del 2020, que encara continuen vigents perquè es van prorrogar, i un 6,6% més al finalment pressupostat.

La quantitat que s’ha establert «marca el límit d’assignació de recursos pressupostaris per a l’exercici, d’acord amb l’escenari d’ingressos, el compliment de la normativa d’estabilitat pressupostària i els criteris del Sistema Europeu de Comptes (SEC 2010)», ha precisat Plaja.