Sector estratègic

La Caixa insisteix en el seu «compromís a llarg termini» amb Naturgy

Fainé recorda que els dividends de l’energètica cobreixen més de la meitat de les despeses de l’Obra Social

Isidre Faine

Isidre Faine / Simone Boccaccio (EPC)

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Primer va ser el consell d’administració de Naturgy el que va sortir al pas de la proposta d’IFM, immersa en una oferta de compra (opa) sobre el 22,9% del capital de l’energètica, de suspendre el dividend de l’empresa donada la conjuntura actual al sector. Ara és el principal accionista, La Caixa, que té ja el 26,3% del capital de la firma presidida per Francisco Reynés a través de Criteria el que rebutja aquesta possibilitat en ple procés d’acceptació de l’opa que acaba divendres pròxim.

El hòlding de participades de la Fundació Bancària La Caixa ha manifestat aquest dilluns el seu «compromís a llarg termini amb Naturgy i la seva política de retribució a l’accionista». El president de la fundació i de Criteria, Isidre Fainé, insisteix que el dividend de l’energètica «és un pilar fonamental dels ingressos que rep la fundació i que destina íntegrament a la seva Obra Social (...)», dotada amb més de 500 milions anuals.

Notícies relacionades

Fainé assegura que La Caixa «està plenament compromesa amb Naturgy» i, alhora, reafirma la seva voluntat de reforçar-se en el capital i de continuar com l’accionista espanyol de referència». La Caixa recorda que els dividends que rep la fundació procedents de Naturgy «cobreixen més de la meitat de la despesa anual de l’acció social de la fundació bancària La Caixa, orientada plenament al desenvolupament d’una societat que doni més oportunitats als que més ho necessiten».

Per la seva part, IFM descarta seguir amb l’opa si no aconsegueix com a mínim el 17% del capital de Naturgy. La Caixa continua augmentant la seva participació i ho continuarà fent si és necessari fins al 29,99%, ja que superar el 30% obligaria a llançar una opa, com ja va anunciar.