Energia

La Caixa recrua la pugna per Naturgy i augmenta la seva participació

Criteria eleva fins al 26,3% la seva quota en l’energètica, després d’haver adquirit més títols la setmana passada en plena opa del fons australià

La Caixa recrua la pugna per Naturgy i augmenta la seva participació
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No només amb paraules, també amb fets, La Caixa planta cara a l’opa d’IFM pel 22,69% de Naturgy. A través del seu holding de participades, el grup presidit per Isidre Fainé ha elevat fins al 26,3% la seva participació en la companyia energètica, en ple procés d’acceptació de l’opa del fons australià, que finalitza el 8 d’octubre. Ja va fer el mateix la setmana passada, al creuar el llindar del 26%.

Després de rebutjar l’operació a través del seu consell d’administració i de fer el mateix l’òrgan de govern de Naturgy, La Caixa manté la seva estratègia d’arribar al 29,99% del capital de la companyia energètica si és necessari, sense superar el 30% que l’obligaria a llançar una opa.

Tot es produeix el mateix dia en què s’ha sabut que IFM no descarta eliminar el temps que sigui necessari el dividend de Naturgy com a conseqüència de les retallades aprovades pel Govern en el sector energètic per pal·liar la pujada de la llum i del gas, a través d’entrevistes en mitjans i fullet de l’opa.

Espanyolitat i plans industrials

Notícies relacionades

Malgrat considerar el preu de l’opa «raonable» (22,07 euros per títol), en les circumstàncies actuals, tant Criteria, com el consell de Naturgy, en el qual controla la majoria del capital, van optar per donar un cop de porta a l’operació. Des de fa mesos, l’entitat s’ha erigit en defensora de l’espanyolitat i dels plans industrials de l’empresa que presideix Francisco Reynés.

Entre Criteria i els dos fons, CVC, que està aliat amb els March; i GIP –en els dos casos van anunciar que no acudirien a l’opa– sumen el 66% del capital, al qual cal afegir el 3,8% de l’algeriana Sonatrach, que sol seguir la mateixa estratègia que els socis principals. A mesura que augmenta el seu pes La Caixa es redueixen les opcions d’IFM, que aspira al 22,69% del capital, va supeditar l’operació a obtenir almenys el 17%.