Energia

La Caixa es reforça a Naturgy i rebutja acudir a l’opa d’IFM

Criteria ja supera el 26% del capital de la companyia energètica

El consell del hòlding dona un cop de porta oficial a l’oferta del fons australià

Isidre Faine

Isidre Faine / Simone Boccaccio (EPC)

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cop de porta oficial. En ple procés d’acceptació de l’opa del fons australià IFM sobre Naturgy, Criteria, el principal accionista de la companyia energètica, s’ha reforçat en el capital d’aquesta i ha rebutjat acudir a aquesta operació.

El hòlding de La Caixa ha elevat la seva participació fins al 26,115%, amb què reprèn el seu pla de consolidar-se a Naturgy fins al límit del 29,99%, evitant superar el 30% que l’obligaria a llançar una opa.

Alhora, el Consell d’Administració de Criteria ha rebutjat acudir a l’opa. Aquesta decisió es produeix després que el consell d’administració de Naturgy rebutgés en ple també l’operació, malgrat admetre que el preu, en el context actual, és raonable.

Notícies relacionades

De fet, l’òrgan de govern de Criteria, presidit per Isidre Fainé, pren com a referència «les observacions que es contenen a l’informe formulat pel Consell d’Administració de Naturgy sobre l’impacte d’aquesta oferta al Govern corporatiu d’aquesta companyia». En aquest sentit conclou que l’oferta esmentada, «tant pel seu contingut com pel seu context, no ofereix satisfacció plena als interessos de CriteriaCaixa, un inversor compromès amb el desenvolupament a llarg termini de Naturgy». Un rebuig en tota regla.

L’objectiu d’IFM és aconseguir el 22,69% del capital de la companyia energètica, si bé supedita l’èxit de l’operació a obtenir un mínim del 17%. L’oposició del Consell, amb la seva autocartera, suma entorn del 70% del capital, cosa que dificulta l’èxit de l’opa.