Nou ajust

Globalia prepara un erto per a 9.000 treballadors

La mesura s’estendrà a totes les empreses que componen el grup turístic, com Air Europa, Be Live Hotel i Groundforce

El president d’Air Europa, Juan José Hidalgo.

El president d’Air Europa, Juan José Hidalgo. / EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

Globalia té la intenció d’iniciar un expedient de regulació temporal d’ocupació (erto) per causes econòmiques, tècniques i organitzatives i de producció (ETOP), que afectaria 9.000 treballadors, si al final no es prorroguessin els actuals ertos de força major o canviessin les seves condicions. La mesura s’estendrà a totes les empreses que componen el grup turístic, com Air Europa, Be Live Hotel i Groundforce, però no afectarà els treballadors d’Halcón Viajes ni la resta del seu negoci de viatges, que va passar a formar part d’Ávoris Corporación Empresarial, han confirmat aquest dimecres a EFE fonts de Globalia.

Globalia se suma, així, a Iberia, que ha anunciat recentment que negociarà amb els sindicats un erto per causes organitzatives i productives, sense perjudici de les decisions que pugui adoptar respecte als ertos de força major, una vegada que es conegui el resultat de la negociació que s’està portant al si del diàleg social.

La necessitat de continuar aplicant un erto es deu a la lenta recuperació tant dels vols de llarg recorregut i de connexió com dels viatges de negocis, i a les prohibicions, restriccions i quarantenes en vigor encara en molts països.

Notícies relacionades

Ávoris també es troba a l’espera de la decisió sobre la pròrroga dels ertos de força major per posar en marxa, si fos necessari, un pla b, ja que algunes empreses del grup, com per exemple Catai, s’especialitza en grans viatges a destinacions de llarg recorregut, la recuperació dels quals és més lenta, segons fonts del grup.

De moment, el Govern planteja una pròrroga dels ertos (que finalitzen el 30 de setembre) fins al 31 de gener del 2022, però estaran lligats a la formació d’empleats i tindran més condicions que els que estan actualment en vigor. A 15 de setembre, quedaven 253.969 treballadors en erto, uns 100.000 dels quals estan en sectors ultraprotegits (comerç, hostaleria, turisme i transport), uns 55.000 en un erto d’impediment o limitació (també hostaleria i comerç) i una mica menys de 100.0000 no tenen exoneracions ni estan concentrats a cap sector en particular. 

Temes:

ERTO