Mercats

El BBVA torna a l’índex Euro Stoxx 50

La tornada a l’indicador després d’un any de la sortida es produeix per la seva bona evolució a la borsa

El BBVA torna a l’índex Euro Stoxx 50

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El BBVA torna aquest dilluns a formar part de l’índex Euro Stoxx 50, només un any després de la sortida, gràcies al seu recent bon comportament a la borsa. Els canvis de composició solen portar fluxos de compravenda de títols en els valors que entren i surten dels índexs respectivament.

Els bancs d’inversió estimen que els fluxos de compra de títols del BBVA per tornar a formar part de l’índex podrien ser elevats, d’entorn de 250 milions d’accions, gairebé 14 dies de negociació.

Qontigo, l’empresa que gestiona l’índex, va decidir el 2 de setembre passat ajustar el selectiu de manera que n’entressin a formar part el BBVA i Stellantis i en sortissin Amadeus i Engie, uns canvis que es faran efectius aquest dilluns, 20 de setembre.

Una vegada a l’any, amb les cotitzacions a 31 d’agost, es determinen els 50 components de l’índex i els potencials candidats a entrar-hi, que han de capitalitzar igual o per sobre de l’empresa número 40 de l’Euro Stoxx 50.

Notícies relacionades

L’acció del BBVA es va disparar el 126% entre el 31 d’agost del 2020 i el mateix dia del 2021, davant la pujada del 47% del sector bancs. Entre els motius d’aquest increment destaca la reacció del mercat a la venda de la filial als Estats Units a PNC o a la intenció de recomprar fins al 10% de les seves accions.

La tornada del BBVA al principal índex de renda variable de la zona euro suposa una fita, en la mesura que cap companyia que n’ha sortit i hi entrat l’any següent, almenys en l’última dècada, ja que habitualment tarden més temps a recuperar la seva posició.