Debats Activostech

El Periódico i MWCapital exploraran les aplicacions sense precedents del 5G en un debat

  • La nova tecnologia mòbil crea prototips de sistemes impensables fins ara

  • La connectivitat intel·ligent promet transformar la societat i l’economia

El Periódico i MWCapital exploraran les aplicacions sense precedents del 5G en un debat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cirurgià més expert en una operació complexa dirigeix remotament des del seu despatx els equips que la porten a terme, siguin on siguin. Aquesta escena podria transformar-se en realitat gràcies al 5G, la tecnologia de telefonia mòbil d’última generació. Amb una connexió d’aquest tipus, el cirurgià podria veure el que passa al quiròfan, en alta resolució i sense retard, i així donar instruccions en temps real.

Aquesta aplicació és un dels prototips d’ús del 5G que s’estan desenvolupant a Barcelona. La potència d’aquesta tecnologia permet un salt qualitatiu en l’ús d’internet, tal com revelen un grapat d’aplicacions en diversos estats de desenvolupament.

Debat presencial i en línia

Les transformacions socials i econòmiques possibles gràcies a la connectivitat intel·ligent són el tema del debat ‘Activostech: dels SMS als hologrames’, organitzat per EL PERIÓDICO i Mobile World Capital Barcelona, amb la col·laboració de Cellnex i CASA SEAT.

La conversa tindrà lloc el 29 de setembre a les 9.30 h a CASA SEAT (Passeig de Gràcia, 109, 08008 Barcelona) i es podrà seguir presencialment o en línia (registres a l’enllaç https://www.eventosprensaiberica.es/evento/activostech/). 

El debat comptarà amb la participació d’Eduard Martín, director de connectivitat intel·ligent a Mobile World Capital Barcelona; Valentí Roca, líder de la unitat de xarxes privades i comunicacions crítiques a Cellnex Telecom; Montse Guardia, directora general del Consorci Alastria, i Carlos Buenosvinos, director de l’oficina de dades de Seat.

«Tecnologies del canvi»

El cicle d’esdeveniments Activostech explora com la innovació permet a les empreses millorar l’eficiència i sostenibilitat dels seus processos en un mercat cada vegada més global. El 5G és una de les tecnologies més prometedores en termes d’aquests impactes.

Notícies relacionades

De fet, és un ingredient essencial de les anomenades «tecnologies del canvi» i un pas endavant fonamental en el creixement de la «connectivitat intel·ligent». Dins d’aquest marc, iniciatives com a 5G Barcelona, impulsada per Mobile World Capital Barcelona, estan desenvolupant projectes i prototips que toquen els àmbits més diversos.

Aquestes aplicacions van de l’agricultura als festivals musicals, del turisme a les urgències, del cotxe intel·ligent als processos industrials. També hi ha una aposta per als usos socials, com l’acompanyament de les persones grans. Aquest rang d’aplicacions dona una idea de l’impacte transformatiu de la connectivitat intel·ligent.

Temes:

5G