Fins divendres, a Gran Via 2

El sector químic recupera la fira presencial amb Expoquimia

Les fires Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast preveuen més de 15.000 assistents aquesta setmana en el retorn del format presencial gairebé normal

El sector químic recupera la fira presencial amb Expoquimia
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast. Fires a Barcelona per a experts que recuperen aquesta setmana el caràcter presencial. «És la primera fira de grans dimensions del sector químic que se celebra a Europa des del principi de la pandèmia», assegura Carles Navarro, president del saló Expoquimia i de la patronal FEIQUE. És l’arrencada d’una trobada ambiciosa, punt de trobada de tots els protagonistes del sector i moment d’actualitzar l’agenda de contactes. Les fires se celebren fins al divendres 17 de setembre al Pavelló 3 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, a l’Hospitalet de Llobregat. El format presencial predomina, tornen les trobades amb mascareta, però més relaxades que fa uns mesos. Els compradors internacionals també poden fer reunions virtuals.

Les previsions d’aquest any són que hi participin entre 15.000 i 18.000 visitants professionals, unes xifres semblants a altres esdeveniments, en comparació amb l’edició del 2019, quan van ser 35.000 visitants. Malgrat que el sector químic té de sempre la mala fama del contaminant, el cert és que té una posició privilegiada en totes les solucions per esmenar el canvi climàtic. «Sense la química no hi haurà solucions per al canvi climàtic ni per a l’economia circular. Cobrim com a sector els 17 objectius de desenvolupament sostenible d’una o una altra manera», recorda Navarro. Ha explicat que l’esdeveniment girarà entorn de tres grans eixos temàtics del sector químic, que tenen l’emergència climàtica com a rerefons: economia circular, transferència tecnològica i transformació digital.

Notícies relacionades

A la fira es respiren en tot moment els vents d’aquests eixos de desenvolupament de la indústria. Solucions tècniques que minimitzen l’impacte de l’activitat química, sensors i robots, maquinària complexa per al profà. Zones de formació i sobretot d’intercanvi d’informació en moments en el que prima és sorprendre i trobar solucions tècniques a problemes del dia a dia d’empreses dedicades a la producció d’envasos o embalatges. Crida l’atenció la cadira de rodes sofisticada de Basf, la màquina d’envasament d’olors per a alimentació de Carburos Metálicos, el robot humnoide Peper, les ulleres virtuals de Cepsa, les solucions d’Intarema a la planta de reciclatge i els experiments a la nau central en relació amb l’hidrogen.

A Eurosurfas s’hi integren les empreses especialitzades a superfícies. Un sector d’elevada competència i gran concentració en els últims anys i que està conjurat amb el desenvolupament de productes menys contaminants i més duradors. A Equiplast s’exposen solucions de reciclatge de plàstics, una àrea d’activitat de grans perspectives. Els visitants del saló podran veure com funciona una planta de reciclatge de plàstic amb una mostra pràctica situada en un extrem de la sala d’exposicions. Els tres salons oferiran la possibilitat als visitants de seguir rutes guiades centrades en cada sector, a més de tres rutes que mostraran els tres grans eixos de la fira.

Temes:

Empreses Fires