Ocupació pública

La CUP esmena la reforma dels interins i n’allarga la tramitació al Congrés

  • La formació anticapitalista proposa que sigui l’Estat, i no les autonomies, qui assumeixi el cost de totes les futures indemnitzacions per cessament de temporals

zentauroepp52132894 17 12 2019 los diputados de la cup en el congreso de los dip200204172204

zentauroepp52132894 17 12 2019 los diputados de la cup en el congreso de los dip200204172204 / Ricardo Rubio - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CUP ha presentat esmena a la totalitat sobre la reforma de la interinitat que es debat actualment al Congrés. Els anticapitalistes, amb dos diputats a la cambra, allarguen així el tràmit parlamentari. Fins ara les negociacions havien pivotat entre el PSOE i ERC, que estaven mirant de pactar esmenes conjuntes al text i s’havien donat fins al 15 de setembre. El moviment de la CUP allarga el temps, ja que els diputats hauran de debatre primer la seva esmena a la totalitat. Entre les propostes registrades en destaquen dues: que sigui l’Estat qui assumeixi totes les possibles indemnitzacions i que tots els interins que facin funcions estructurals es converteixin en fixos al cap de tres anys. Així ho recull l’esmena registrada que ha donat a conèixer aquest dimarts la CUP.

Notícies relacionades

«Aquells contractes o nomenaments temporals que no serveixen per cobrir activitats provisionals, esporàdiques o excepcionals sinó per activitats ordinàries, estables o permanents es transformaran quan superin els tres anys de prestació de serveis», recull l’esmena. I la fórmula que proposen des de la CUP és mantenir en plantilla aquests interins, una vegada la plaça que aquest ocupava hagi sortit a concurs i aquest no aconseguís retenir-la. Tot i que no concreta quina funció ocuparien aquests si prosperés el seu plantejament.

Amb aquest moviment els anticapitalistes miren d’evitar una cascada de demandes per assignar automàticament places públiques i implicaria un hipotètic i significatiu augment dels efectius en la Funció Pública, ja que s’afegirien als nous opositors i als interins que no superin les proves però que acumulin més de tres anys al càrrec. Segons els càlculs més conservadors del mateix Executiu, hi ha un mínim de 300.000 interins en potencial abús de la temporalitat.