Defensa apujar el salari mínim

Yolanda Díaz afirma que la pujada de l’SMI «està ara en la part majoritària del Govern»

Yolanda Díaz afirma que la pujada de l’SMI «està ara en la part majoritària del Govern»

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha reiterat aquest dilluns la seva voluntat «clara» de pujar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) malgrat el rebuig de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), i ha apuntat que «la decisió no està en aquesta part de la coalició», a Unides Podem, sinó que «està ara mateix en la part majoritària del Govern», en mans del Partit Socialista. Així ho ha manifestat a Alacant, després de mantenir una reunió de treball amb el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, al ser preguntada per les negociacions per apujar el salari mínim interprofessional.

Díaz ha insistit que «és coneguda» la posició del seu Ministeri d’apujar l’SMI i per a això ha concitat «diàleg social de manual». Així, ha lamentat la posició de les patronals que «han entrat demanant la congelació de l’SMI aquest any, és a dir, demanant-ne zero i surten demanant zero. Això, han d’entendre’m, no és negociar, això és una altra cosa», ha censurat.

La ministra, que ha assegurat que li agradaria tenir «un acord amb el major nombre d’interlocutors socials», ha explicat que aquest cap de setmana ha treballat «informalment» amb els sindicats i sap «on pot ser l’acord». Però ara, «la decisió no està en aquesta part de la coalició, està ara mateix en la part majoritària del Govern», ha apuntat.

Notícies relacionades

Per a Díaz, «cal apujar l’SMI» perquè «la gent ho està passant malament» amb la pujada de l’IPC i «la prioritat per al Ministeri de Treball i Economia Social són les persones vulnerables», en concret, «aquests treballadors i treballadores que estan fora de conveni, que ho estan passant molt malament i que tot i que de vegades estiguem parlant de quantitats simbòliques, són molt importants per a les famílies».

Així, ha remarcat la seva «disposició a aconseguir un acord amb els sindicats i ha de ser l’altra part del Govern la que es pronunciï». «La meva posició és clara i el debat està al si del Govern», ha conclòs.