Negociacions en curs

Els sindicats exigeixen tancar ja la pujada de l’SMI: «La pilota és a la teulada del president»

  • La ministra de Treball es resigna a tirar endavant l’acord sense el recolzament sindical: «Intentaré treure un acord amb el més gran nombre d’interlocutors»

Els sindicats exigeixen tancar ja la pujada de l’SMI: «La pilota és a la teulada del president»
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les negociacions per a la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) entren en fase agònica. Les postures dels diferents interlocutors socials han quedat definides i des de dilluns, quan es va fer l’última reunió a tres bandes, no hi ha hagut moviments de pes. És per això que els sindicats exigeixen al Govern central que resolgui ja aquest tema i tanqui amb ells un acord per esborrar aquest tema de la llarga llista de negociacions pendents en el diàleg social. Per la seva banda, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, encara no renuncia en públic a un acord tripartit que inclogui els empresaris, però comença a resignar-se al ‘no’ de la patronal: «Intentaré treure un acord amb el més gran nombre d’interlocutors», ha declarat aquest divendres en una entrevista a TVE.

CCOO i la UGT han presentat aquesta setmana les seves prioritats per al nou curs polític, que comença aquest setembre, amb el debat del salari mínim més calent que mai. I el missatge dels secretaris generals de les dues centrals en aquesta qüestió és el mateix: s’ha de tancar ja aquest tema. «Està parlat i més que parlat, el debat no dona per a gaire més. [...] La pilota és a la teulada del president», ha declarat aquest divendres el líder de CCOO, Unai Sordo, en una trobada amb periodistes. «La pujada de l’SMI ha de ser imminent, és un tema que hauríem de tenir tancat abans de l’1 de setembre. [...] Les negociacions estan esgotades», deia dos dies abans el seu homòleg de la UGT, Pepe Álvarez.