Pla per a l’hivern

Ryanair espera arribar al nivell d’activitat prepandèmia amb vols a 19,99 euros

El conseller delegat de l’aerolínia, Eddie Wilson, confessa que no vol tenir relació comercial amb les agències de viatges i aposta només per la venda directa

Ryanair espera arribar al nivell d’activitat prepandèmia amb vols a 19,99 euros
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El conseller delegat de Ryanair, Eddie Wilson, ha assegurat que l’aerolínia va recuperar a l’agost el 80% de l’activitat prèvia a la pandèmia i que espera arribar al 100% aquest mateix hivern. Wilson ha instat que Espanya recolzi les aerolínies mitjançant la retallada de taxes aeroportuàries si vol impulsar la recuperació del sector turístic i consolidar la recuperació econòmica. Per celebrar el calendari d’hivern, l’aerolínia ha llançat una oferta de seients amb vols a partir de 19,99 euros per viatjar fins a finals de novembre del 2021. Aquesta promoció estarà disponible fins a la mitjanit de divendres, 10 de setembre, a la pàgina web de l’aerolínia.

Preguntat per la querella que les agències de viatge espanyoles han presentat contra Ryanair per posar traves a la seva intermediació, Wilson ha assenyalat que Ryanair «no té cap tipus de relació comercial amb les agències de viatge» i que no desitja mitjancers per a la venda dels seus bitllets. Aconsella els clients que comprin directament els seus vols amb la companyia per evitar costos afegits. Ha assegurat que durant la pandèmia es va haver d’iniciar el procés de devolució dels diners als passatgers que no van poder volar per les restriccions i que «en alguns casos les agències van fer fallida i quan vam tornar els diners, no va arribar als passatgers». «No entenem la sorpresa de les aerolínies», ha dit Wilson sobre la posició de Ryanair contra els mitjancers. L’aerolínia britànica considera que quan un client compra un bitllet per a un dels seus avions accepta unes condicions en les quals s’especifica que no es pot fer ús comercial de l’adquirit. En cas de devolució de l’import del bitllet, la normativa aèria europea obliga a tornar l’import als passatgers i només als passatgers. Segons Ryanair, algunes agències de viatge falsejaven les dades.

Wilson ha presentat el calendari d’hivern de la companyia, que inclou un total de 523 rutes a Espanya. D’aquestes, 66 seran des de Barcelona, 10 de les quals seran noves. En concret, les noves connexions són Agadir, Oujda i Rabat al Marroc, Bríndisi i Palerm a Itàlia, Arlanda a Suècia, Bristol al Regne Unit, Lisboa a Portugal i Tallinn a Estònia, a més de La Palma (Canàries). En total oferirà 400 vols setmanals, amb 14 avions amb base a Barcelona i preveu comptar amb 7,6 milions de passatgers a l’any. D’altra banda, a Girona comptarà amb set rutes, que sumaran 16 vols setmanals i tindrà un avió amb base a l’aeroport. Wilson ha opinat que l’aeroport de Barcelona «està al límit i necessita més capacitat, però és necessari que aquesta capacitat sigui barata» per a les aerolínies, ha remarcat.

Notícies relacionades

Ryanair ha anunciat també que operarà 53 rutes des de Madrid aquest hivern, set de noves. Les noves rutes des de Madrid seran a Agadir (Marroc), Bordeus (França), Bristol (Regne Unit), Kaunas (Lituània), La Palma (Espanya), Lisboa (Portugal) i Torí (Itàlia).

Ryanair preveu rebre 55 nous avions Boeing 737-8200 «Gamechanger» aquest hivern, cosa que «ajudarà a incentivar el trànsit aeri espanyol». Ryanair preveu tancar l’any fiscal, que finalitza el març del 2022, amb 100 milions de passatgers, quan l’any anterior a la crisi va arribar als 150 milions. També té per objectiu arribar als 200 milions de passatgers el 2026.

Temes:

Ryanair