8 euros més que la setmana passada

El preu de la llum puja després de tres dies de caigudes i marca el dilluns més car de la història

  • Malgrat haver passat l’agost més costós, amb un preu mitjà de 106 euros/MWh,aquest mes es preveuen preus amb tendència alcista

Subida histórica del precio de la luz. Interior de un piso del Eixample

Subida histórica del precio de la luz. Interior de un piso del Eixample / Manu Mitru (EPC)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El preu mitjà diari de l’electricitat en el mercat a l’engròs ha pujat aquest dilluns després de tres dies de caigudes, fins als 132,65 euros per megawatt hora (MWh), i ha marcat el dilluns més car de la història a Espanya.

Rècord rere rècord

En concret, el preu de la llum aquest dilluns suposa gairebé 4 euros més que el marcat aquest diumenge i 8 euros més que el de fa una setmana, el dilluns 30 d’agost, quan se situava en 124,45 euros/MWh. A més, multiplica per quatre el cost de fa un any, quan es va registrar un preu diari de 31,67 euros/MWh. D’aquesta manera, el preu de l’electricitat ha tornat a pujar després del lleuger respir registrat el cap de setmana i després que marqués un rècord rere un altre entre dilluns i dijous de la setmana passada, segons dades de l’OMIE recollides per Europa Press.

En concret, la setmana passada va començar amb el preu disparant-se gairebé un 22%, per registrar dimarts una alça del 5%, dimecres de l’1,5% i dijous del 6%. Després d’aquest ‘ral·li’ alcista, divendres el preu va descendir un 1,8%, fins als 137,7 euros/MWh; dissabte, un altre 2%, fins als 134,89 euros/MWh, i diumenge, un 4,59%, fins als 128,70 euros/MWh.

Segons les franges horàries, la més barata d’aquest dilluns ha tingut lloc entre les 04.00 i les 05.00 hores, quan baixarà a 108,52 euros. Al contrari, la més cara es donarà entre les 20.00 i les 21.00 hores, quan el preu es dispararà a 153,63 euros.

La tornada al col·le, més costosa

Notícies relacionades

La tornada al col·le, més costosaEls tres primers dies de setembre ja tenen el rècord de comptar amb els tres preus més alts mai vistos en el mercat a l’engròs i, malgrat els descensos registrats divendres, dissabte i diumenge, s’espera que continuï en els pròxims mesos la tendència alcista que es viu des de fa mesos.

Durant el mes d’agost, i en plena onada de calor, el preu va anar marcant un nou rècord rere un altre, cosa que va provocar que el preu mitjà del mes arribés als 106 euros/MWh, el mes més car de la història, després del de juliol, que ja va marcar un altre rècord, amb un preu de 92,4 euros/MWh.