El compromís de Sánchez

El Govern assegura que el seu pla per abaixar el preu de la llum serà «imminent»

  • Calviño explica que l’Executiu està preparant una sèrie de mesures estructurals i d’altres a curt termini

El Govern assegura que el seu pla per abaixar el preu de la llum serà «imminent»

EFE / CHEMA MOYA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El Govern central pretén posar en marxa el seu pla per rebaixar el preu de l’energia de manera «imminent». Així ho ha assegurat la portaveu de l’Executiu, Isabel Rodríguez, després que diumenge Pedro Sánchez es comprometés que a finals d’any els ciutadans estaran pagant una factura de la llum que en conjunt serà similar a la del 2018. Per confeccionar aquest pla, la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, ha revelat que tant ella com la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, han estat aquest cap de setmana en contacte amb les autoritats europees.

Notícies relacionades

Rodríguez ha explicat que les mesures que pretenen aplicar incidiran sobretot en la factura «perquè el rebut aconsegueixi esmorteir» el cop que està patint la llum. «Parlem molt del preu del kilowatt per hora que és el mercat a l’engròs però ens hem de fixar en com quedarà aquest rebut, independentment del preu kilowatt per hora; aquesta és la preocupació del Govern», ha remarcat.

En el mateix sentit, Calviño ha apuntat que és necessari posar en marxa mesures «eficaces» i que entre les que està estudiant el Govern n’hi ha algunes «de caràcter estructural i d’altres de curt termini». A més, ha explicat que Ribera ha mantingut aquest cap de setmana una reunió amb la comissària europea competent en la matèria per sol·licitar que el marc regulatori s’adapti al procés actual de transició ecològica.