Polèmica per la Ricarda

El Govern assegura que el pla d’Aena sobre l’aeroport recull l’acord firmat amb la Generalitat

El Govern assegura que el pla d’Aena sobre l’aeroport recull l’acord firmat amb la Generalitat
1
Es llegeix en minuts

El Govern ha assegurat que el Document de Regulació Aeroportuària (Dora) d’Aena sobre l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat que s’ha presentat aquest divendres «recull els termes de l’acord» firmat per la Generalitat i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana el 2 d’agost.

En un comunicat aquest divendres, aquest Ministeri ha explicat que la presentació del Dora és un tràmit previ a l’aprovació pel Consell de Ministres i que recull els termes de l’acord en els aspectes «referents a la consolidació com a ‘hub’ de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat i a la connexió de l’aeroport de Girona-Costa Brava a la xarxa ferroviària d’alta velocitat».

El Govern ha al·legat que el contingut de l’acord del 2 d’agost s’ha traslladat al Dora i ha afirmat que tots dos contenen l’afirmació textual: «Es garantirà el mode segregat actual per a l’operativa de les pistes i es realitzarà l’ampliació de la pista 07R/25L cap a l’est, així com la construcció d’una terminal satèl·lit que doni servei als vols de llarg radi que s’operarien gràcies a l’allargament de la pista».

Notícies relacionades

Així, el Ministeri ha negat que hi hagi «cap alteració» del text fruit de l’acord i el traslladat al document presentat aquest divendres. Ha concretat que la presentació d’aquest document s’ha produït en el marc del Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya, i la reunió ha sigut copresidida pel director general Aviació Civil, Raul Medina, i el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, en representació del Govern central i el Govern català, respectivament.

En aquesta sessió també han sigut presents la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, així com representants dels municipis designats per les entitats municipalistes i d’organitzacions econòmiques de Catalunya, com Foment del Treball, la Cambra de Comerç i el Reial Automòbil Club de Catalunya.