Expansió

Fluidra compra la firma SRS als EUA per 240 milions de dòlars

L’operació suposarà un increment de les vendes de fins al 42%

2
Es llegeix en minuts

Fluidra Holdco North America, Inc., filial íntegrament participada de manera indirecta per Fluidra, ha subscrit un contracte de compravenda d’accions a Champlain Capital (fons de capital risc amb base a San Francisco i Boston) en virtut del qual ha adquirit el 100% del capital social de la societat de nacionalitat nord-americana SRS Holdco, LLC («SRS»). S.R. Smith és una firma amb seu a Oregon i és considerada un fabricant líder mundial especialitzat en material exterior de piscines comercials i residencials. SRS té instal·lacions de fabricació en diverses ubicacions als Estats Units i Austràlia. Els seus productes tenen distribuïdors en tot el món, especialment als Estats Units, Austràlia, el Canadà i Europa. La seva cartera de productes és extensa i inclou pòdiums de sortida, baranes, escales, tobogans, trampolins, elevadors que compleixen amb la normativa ADA, sistemes de parets mòbils, cobertes tèrmiques i mobiliari per a piscines.

L’adquisició s’ha valorat en 240 milions de dòlars dels EUA que han sigut totalment pagats al tancament amb les línies d’efectiu i deute existents de Fluidra. L’operació inclou també un mecanisme d’ajustament estàndard per capital circulant net per compensar la fluctuació del circulant. Amb aquesta operació, s’espera un increment en el flux de caixa net de Fluidra des de l’inici. Així mateix, com a conseqüència de la positiva contribució esperada per l’adquisició de SRS, la Societat eleva les seves previsions per a 2021 amb un increment de les vendes d’entre el 35% i el 42%, segons un comunicat remès a la CNMV. El marge Ebitda es manté entre 25% i 25,5% amb un creixement del flux de caixa net per acció (EPS) que creixeria segons les previsions de Fluidra del 80–90% al 83–93%.

Notícies relacionades

El conseller delegat de Fluidra, Bruce Brooks, ha destacat el «compromís de créixer en diferents segments de mercat i categories de producte» i que, per acostar-se a aquest objectiu, han fet adquisicions estratègiques a Amèrica del Nord amb Built Right i CMP (Custom Molded Products). Ha afegit que ara s’acosten més a aquest objectiu amb l’adquisició de S.R. Smith, una companyia amb molta experiència i una àmplia cartera de productes que «acceleraran» el creixement de Fluidra en els segments de piscina comercial i residencial. El CEO de S.R. Smith, Rich Laitta, ha declarat que la compra facilitarà i afavorirà el creixement de S.R. Smith i ha destacat de Fluidra el seu «enfocament innovador en solucions i serveis i experiència en el mercat global».

S.R. Smith, fundada el 1932 i present en diversos països, té seu a Canby (Oregon) i instal·lacions de fabricació en diverses ubicacions als Estats Units i Austràlia. Està especialitzat en equipament i material exterior tant per a piscina comercial com residencial i la seva cartera de productes té distribuïdors en tot el món, especialment als Estats Units, Austràlia, Canadà i Europa. Els seus productes inclouen pòdiums de sortida, baranes, escales, tobogans, trampolins, elevadors que compleixen amb la normativa ADA, sistemes de parets mòbils, cobertes tèrmiques i mobiliari per a piscines. Fluidra ha comprat S.R. Smith a Champlain Capital (fons de capital risc amb base a San Francisco i Boston); McGuireWoods ha sigut l’assessor jurídic de Fluidra, mentre que Prestwick Partners ha sigut l’assessor de la venda de S.R. Smit, i Troutman Pepper Hamilton Sanders va actuar com a assessor jurídic de S.R. Smith.