Anàlisi de Barnes

Tenir bones vistes incrementa el preu de la vivenda un 30%

La immobiliària Barnes calcula quant estan disposats a pagar de més els compradors a Barcelona per tenir vistes privilegiades

Vista general de la ciudad de Barcelona desde el mirador de Torre Baró

Vista general de la ciudad de Barcelona desde el mirador de Torre Baró / JORDI COTRINA (Delegaciones)

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Tenir bones vistes incrementa el preu de les vivendes el 30%. És el que afirma un estudi realitzat per la immobiliària Barnes després de l’anàlisi de les compravendes a Barcelona. Segons aquesta immobiliària, «les vivendes amb vistes són el ‘caramel’ més buscat del mercat de luxe de Barcelona». La demanda, tant local com estrangera, anhela poder contemplar des de la seva vivenda algunes de les principals atraccions turístiques de Barcelona, com la Sagrada Família, la catedral, la Casa Batlló, el Tibidabo o el mar Mediterrani», acaben. La interpretació de desitjos lògics realitzada pels experts de la immobiliària va una mica més enllà, al quantificar-ne els costos. Un 30% més. Tenir bones vistes pot ser tan important o més que el nivell dels acabats de qualsevol vivenda.

Notícies relacionades

Elizabeth Hernández, directora de Barnes Barcelona, destaca que hi ha una «gran quantitat de clients que ens truquen amb una idea bastant clara del que volen, i en aquesta imatge de vivenda ideal sempre hi ha unes bones vistes que els permetin sentir-se dins de la ciutat». «Hem de tenir en compte que Barcelona és una marca de la qual molts estan enamorats. És una ciutat que es respira i es viu en el dia a dia, i que la seva essència pugui formar part de la nostra llar és un intangible molt valorat per qualsevol comprador que busca una vivenda especial», remarca l’experta.

La vivenda mitjana més buscada en el mercat d’alta gamma de Barcelona es vol adquirir com a residència principal, i té al voltant de 150 metres quadrats de superfície, tres habitacions, dos banys i zones exteriors. La seguretat i tranquil·litat de la finca i del barri també és un dels requisits més valorats pels compradors, així com la proximitat a les escoles, àrees comercials, parcs i zones esportives. Si bé es prefereixen vivendes reformades o en bon estat, la demanda no descarta adquirir immobles a reformar sempre que es realitzin rebaixes notables en el preu de venda. Les zones més triades en aquest perfil de vivenda amb vistes són Pedralbes, Eixample, Sarrià-Sant Gervasi i el Turó Park. Els preus en aquests barris estan per sobre dels 5.000 euros el metre quadrat. Altres alternatives es troben a la franja marítima barcelonina o poblacions veïnes. El gran risc d’aquestes vivendes amb vistes és que emmascarin problemes d’accessibilitat, com escales, grans rampes o dificultat d’accés del transport públic.