Aposta de l’Executiu

Calviño obre la porta a una alça de l’SMI amb la recuperació econòmica

El Govern ressalta les dades econòmiques positives que consoliden la recuperació econòmica

Calviño obre la porta a una alça de l’SMI amb la recuperació econòmica

A. Pérez Meca / Europa Press / Pool

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, s’ha mostrat confiada que les dades i missatges de la recuperació econòmica a Espanya «permetin recuperar el camí de l’augment» del salari mínim interprofessional (SMI). Calviño ha comentat a Antena 3 que les dades «estan donant un missatge molt positiu» de recuperació econòmica i ha apuntat que «tots els organismes preveuen que Espanya el 2022 recuperarà el nivell del producte interior brut (PIB) d’abans que colpegés la pandèmia».

Notícies relacionades

Sobre l’arribada dels primers milions d’euros (9.000 milions) dels fons europeus, la vicepresidenta ha indicat que «no arriben uns diners que cauen del cel, sinó que és una resposta a la crisi» de la Covid-19. Ha precisat que aquests fons «han de permetre a Espanya prendre el carril de creixement més sostenible i més just en els pròxims anys i garantir que agafa el tren de l’economia verda i digital». Així mateix, Calviño ha opinat que els fons ajudaran a «reduir les desigualtats que s’estan arrossegant des de l’anterior crisi financera». Preguntada per l’escalada del preu de la llum, la ministra ha aclarit que el Govern fa tres anys «que està centrat en la transició energètica i la «urgència de resoldre» el problema del canvi climàtic. «No es poden compensar de manera immediata els deu anys d’inacció» en aquest àmbit, ha dit Calviño, que ha assegurat que «encara queda un camí per recórrer en l’objectiu d’aconseguir una energia més neta i com més barata millor».

Sobre la creació d’una empresa pública que absorbeixi algunes de les concessions per obtenir energia hidràulica, Calviño ha assenyalat que «des d’ara i en la pròxima dècada cal reflexionar sobre les concessions que vagin vencent, però això no té un efecte immediat per al consumidor».

Temes:

Salaris