Després de bloquejar el Canal de Suez

L’‘Ever Given’ atraca al port de Rotterdam amb més de tres mesos de retard

  • El barco, amb uns 18.000 contenidors a bord, va entrar a l’embarcador neerlandès a primera hora de dijous amb l’ajuda de vaixells remolcadors

L’‘Ever Given’ atraca al port de Rotterdam amb més de tres mesos de retard
1
Es llegeix en minuts
EFE

El portacontenidors ‘Ever Given’, que va bloquejar durant sis dies el canal de Suez el març passat i va provocar pèrdues multimilionàries al comerç marítim mundial, ha arribat avui al port de Rotterdam amb més de tres mesos de retard.

El barco, amb uns 18.000 contenidors a bord, va entrar a l’embarcador neerlandès a primera hora de dijous i va comptar amb l’ajuda de vaixells remolcadors per atracar a la terminal Delta.

Operaris del port de Rotterdam descarregaran entre avui i dilluns 9.000 contenidors, els que tenen Europa com a destinació final, tot i que alguns d’ells es tornaran a col·locar en un altre vaixell per traslladar-los al port d’Hamburg.

L’‘Ever Given’ salparà el 3 d’agost cap a Felixstowe, a Anglaterra, on es descarregarà la resta de contenidors.

El barco de bandera panamenya, que integra la flota de la naviliera taiwanesa Evergreen i provenia de Malàisia, va encallar el 23 de març enmig d’una tempesta de sorra i va bloquejar el Canal de Suez durant sis dies.

Un informe d’Euler Hermes va estimar llavors que el tancament del canal va poder costar entre 6.000 i 10.000 milions de dòlars al dia al comerç mundial.

Durant els esforços de les autoritats egípcies per desencallar el vaixell, un treballador del canal de Suez va morir, una llanxa a motor es va enfonsar i unes 48 embarcacions es van veure obligades a desviar-se per rutes alternatives.

Notícies relacionades

Després de ser desbloquejat, el vaixell es va mantenir retingut durant més de tres mesos en aigües del canal de Suez i va tornar a navegar el 7 de juliol gràcies a la firma d’un acord econòmic confidencial entre les autoritats egípcies i la propietària del barco.

Estava previst que l’‘Ever Given’ arribés al port de Rotterdam el 24 de juliol, però la necessitat de fer lloc a la terminal Delta per a la descàrrega dels contenidors va portar l’autoritat portuària a retardar fins avui l’atracada de la nau.

Temes:

Egipte