Nomenament

Pedro Fontana, vicepresident de Banc Sabadell

L’executiu substitueix Javier Echenique, que ha presentat la seva renúncia per motius personals i professionals

2
Es llegeix en minuts

Banc Sabadell ha nomenat el conseller independent Pedro Fontana nou vicepresident del consell d’administració, en substitució de Javier Echenique, que des del 2010 era conseller i vicepresident del consell. En un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l’entitat ha explicat que Echenique ha presentat la seva renúncia al seu càrrec de conseller independent. Echenique ha manifestat, per carta al consell d’administració, que ara altres compromisos personals i professionals reclamen la seva atenció en uns termes que no li permetrien continuar dedicant el temps i la cura que aquestes funcions exigeixen.

Per cobrir la seva vacant com a conseller independent, el consell d’administració de Banc Sabadell, en la seva sessió celebrada aquest dimecres, ha acordat, a proposta de la Comissió de Nomenaments i Govern Corporatiu, el nomenament per cooptació de Luis Deulofeu Fuguet, subjecte a les autoritzacions regulatòries corresponents.

Fontana és llicenciat en Ciències Empresarials per la ESADE (Barcelona) i té un MBA pel Harvard Graduate School of Bussines Administration, Boston-Massachusetts (Estats Units). El 1978 va ser director regional de Banco de Comercio, fins a 1983, quan es va convertir en director general de Banca Más Sardá fins a 1989, any en què va passar a exercir de conseller delegat d’NH Hotels. El 1990 es va convertir en director general de COOB’92 i el 1993 en director general de Turisme de Barcelona, càrrec que va ostentar fins a un any més tard, quan va passar a presidir Banca Catalana. L’any 2000, Fontana va passar a ser director general de BBVA a Catalunya, un càrrec que va ocupar fins al 2009, i tres anys més tard (2012) es va convertir en el president executiu d’Areas (Elior Group), fins que el 2017 va passar a ser director general adjunt d’Elior Group.

Notícies relacionades

El consell ha acordat la modificació de la composició de la Comissió d’Estratègia i Sostenibilitat, que queda amb Josep Oliu com a president i amb Luis Deulofeu, Pedro Fontana, María José García i José Manuel Martínez com a vocals. En aquesta comissió, Miquel Roca i Junyent exerceix com a secretari no conseller, i en matèria d’estratègia la comissió estarà formada addicionalment pel conseller delegat de l’entitat, César González-Bueno.

El consell també ha acordat la modificació de la Comissió Delegada de Crèdits, que queda amb Pedro Fontana com a president; Luis Deulofeu, María José García, César González-Bueno i Alicia Reyes com a vocals, i amb Gonzalo Barettino com a secretari no conseller.