Energia renovable

Repsol inicia la producció a Valdesolar, la seva planta fotovoltaica més gran

Situada al municipi extremeny de Valdecaballeros (Badajoz), la seva potència total instal·lada ascendeix a 264 megawatts

Repsol inicia la producció a Valdesolar, la seva planta fotovoltaica més gran
1
Es llegeix en minuts

Repsol ha començat a produir electricitat a Valdesolar, la seva planta fotovoltaica més gran a Espanya, amb 264 megawatts de potència instal·lada i ubicada al municipi extremeny de Valdecaballeros (Badajoz). Amb una inversió de 200 milions d’euros, Valdesolar està composta en la seva totalitat per 648.000 mòduls solars repartits en cinc grans àrees i es connecta a la xarxa mitjançant una nova subestació elèctrica de 400 quilowatts que també forma part del projecte.

La instal·lació, que ha iniciat la seva producció en proves, s’estima que serà completament operativa el tercer quadrimestre de 2021 i permetrà subministrar electricitat a unes 140.000 llars, és a dir, unes 350.000 persones, l’equivalent a la població conjunta de Badajoz, Càceres, Mèrida i Plasencia, les quatre ciutats extremenyes amb més habitants. La seva generació renovable evitarà l’emissió d’un total de 211.564 tones de CO2 a l’any, segons la petroliera. En la construcció han participat més de 2.400 persones, de les quals gairebé una quarta part procedeixen d’Extremadura.

Notícies relacionades

Aquest és el segon complex fotovoltaic que inaugura Repsol després de Kappa, a Manzanares (Ciudad Real), que disposa d’una potència total instal·lada de 126,6 megawatts distribuïda en tres plantes: les ja operatives Perseo Fotón I i Perseo Fotón II, que sumen 90,5 MW, i Perseo Fotón III, actualment en construcció i que afegirà els 36,1 megawatts restants.

Juntament amb Kappa i Valdesolar, la companyia està desenvolupant un altre projecte fotovoltaic a Espanya, denominat Sigma, amb 204 megawatts de potència instal·lada i ubicat a Jerez de la Frontera (Cadis). A més, Repsol va formalitzar el 25 de juny la seva entrada al mercat renovable dels Estats Units amb la compra del 40% de Hecate Energy, companyia especialitzada en projectes fotovoltaics i bateries per a l’emmagatzemament d’energia, amb una àmplia cartera que suma més de 40 gigawatts.