Cas Villarejo

El jutge imputa un nou delicte a l’expresident del BBVA i al seu director de comunicació

Francisco González

Francisco González / DAVID CASTRO (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha optat per anar pas a pas en la instrucció del cas Tàndem, en el qual s’investiguen les clavegueres policials i el principal imputat és l’excomissari José Manuel Villarejo, relativa a les empreses de l’Ibex 35 que van contractar els seus serveis. A la peça relativa al BBVA, per la relació que va mantenir amb l’expolicia entre el 2004 i el 2017, ha acordat imputar el director de Comunicació de l’entitat, Pablo García Tobin, per un delicte d’encobriment i investigar l’expresident de l’entitat Francisco González per un delicte més, el d’administració deslleial

En la seva interlocutòria, el titular del Jutjat Central d’Instrucció 6 acorda, a més, les diligències sol·licitades per la Fiscalia Anticorrupció. Hi figuren oficiar la Policia perquè acudeixi a la sucursal del BBVA on el desembre del 2004 es va obrir el primer compte de l’empresa de detectius propietat de Villarejo, Cenyt, perquè aporti informació sobre la mateixa.

Oferir accions

Notícies relacionades

El jutge, a més, fa un oferiment d’accions a les persones que considera que van poder resultar perjudicades per aquests treballs: Julio Ariza Irigoyen, Luis del Rivero Asensio, José Domingo de Ampuero i Vicente Benedito Francés.

També acorda donar trasllat al mateix BBVA perquè, per algun responsable, i en tot cas, amb ple respecte al seu dret de defensa, s’informi sobre extrems relacionats amb la investigació.