Autònoms

Tres noves caselles en l’autoliquidació de l’IVA per al segon trimestre

  • A la secció Resultat s’ha substituït la casella 67 del model 303 per tres noves caselles: 110, 78 i 87

Tres noves caselles en l’autoliquidació de l’IVA per al segon trimestre

Pixabay

2
Es llegeix en minuts
Lidia Álvarez Vellido
Lidia Álvarez Vellido

Redactora del suplemento 'actius'

ver +

El 20 de juliol finalitza el termini perquè els autònoms i les empreses presentin les declaracions corresponents al segon trimestre de l’any, és a dir, les relacionades amb l’activitat de l’abril, el maig i el juny. En aquesta ocasió Hisenda ha incorporat algunes novetats en el model d’autoliquidació de l’IVA. En concret, a la secció Resultat s’ha substituït la casella 67 del model 303 per tres noves caselles: 110, 78 i 87.

Amb aquest canvi, «l’Agència Tributària busca corregir un error freqüent quan s’omplia la casella 67. Ara es facilita l’emplenament del model i s’acaba amb la generació d’un supòsit de sobrecompensació que es repetia en molts casos», assegura Roger Dobaño, CEO de Quipu.

Fins ara, aquesta casella mostrava les quotes de compensació aplicades en l’autoliquidació. Amb la incorporació d’aquestes tres caselles es podrà saber també el saldo d’aquesta liquidació en la mateixa secció, per la qual cosa l’Agència Tributària podrà conèixer els saldos de les quotes a compensar i els que encara estan pendents per a següents autoliquidacions.  

Segons Anxo Barreiro, director de BV Asesores y Partner de Quipu, aquestes novetats que està plantejant Hisenda en matèria d’autoliquidacions busquen que «en uns anys tinguem un esborrany de l’IVA a la nostra disposició per aprovar, per això el desglossament de la informació va sent desgranat a poc a poc en aquesta direcció. Una cosa semblant al que passa amb l’IRPF actualment o, en menor mesura, amb les dades fiscals de l’Impost sobre Societats», explica. 

En cas que aquestes noves caselles no es complimentin de forma correcta Hisenda mostrarà un avís informatiu en el primer trimestre, per la qual cosa a partir de les liquidacions corresponents als períodes que comencin el 01/04/2021 aquesta validació generarà «en lloc d’un avís, un error», expliquen des de l’Agència. 

Notícies relacionades

De forma paral·lela, hi ha una altra novetat i és el canvi en l’IVA per als ‘ecommerce’: l’eliminació dels llindars per país en la venda a distància, la incorporació de la finestreta única o One Stop Shop - OSS, el canvi en la gestió d’impostos per part dels ‘marketplace’ i l’eliminació de l’exempció a les importacions de poc valor.

L’objectiu d’Hisenda és anar polint el sistema de recaptació, evitant errors de sobrecompensació, lluitant contra l’economia submergida i l’evasió fiscal mitjançant mecanismes que recullin la informació del contribuent de forma molt més immediata i detallada.