Ajust de plantilla

CaixaBank obre el termini per als empleats que vulguin apuntar-se a l’ero

El termini per a les 6.452 sortides comença aquest divendres i finalitzarà el pròxim 30 de juliol a les 15.00 hores

27 03 2021 Seu corporativa de CaixaBank a Madrid  MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

27 03 2021 Seu corporativa de CaixaBank a Madrid MAXIMO GARCIA DE LA PAZ / MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

CaixaBank obre aquest divendres el termini perquè se subscriguin els empleats que vulguin acollir-se a l’expedient de regulació d’ocupació (ero) acordat a principis de mes amb els sindicats i que preveu 6.452 sortides. El termini per adherir-se finalitzarà el pròxim 30 de juliol a les 15.00 hores. El pla acordat per CaixaBank i la representació sindical «permet reorganitzar l’entitat, eliminar les duplicitats derivades de la fusió» amb Bankia i «ajustar la dimensió de l’organització a les circumstàncies actuals del mercat». Malgrat les successives reduccions en el nombre d’afectats, l’ero és el més gran registrat per una entitat financera a Espanya. L’entitat estima que el pla suposarà uns costos aquest any d’uns 1.900 milions d’euros i uns estalvis «d’un mínim de 700 milions».

Les sortides que en tots els casos seran voluntàries, es realitzaran mitjançant la fórmula de baixes incentivades, amb esquemes de compensació en funció de l’edat i de l’antiguitat. Els empleats que s’acullin al pla de sortides voluntàries i vulguin mantenir-se en el mercat laboral comptaran amb el recolzament d’un complet pla de recol·locació elaborat en col·laboració amb LHH (Grup Adecco), empresa especialista en projectes de transició professional i desenvolupament del talent.

Notícies relacionades

L’objectiu de les centrals era aconseguir baixar més la xifra final d’afectats, fins als 6.300; tot i que finalment van acceptar l’última proposta del banc. Del total de 6.452 sortides establertes en l’acord, 4.902 (el 75,97%) corresponen a la xarxa comercial i 1.550 (el 24,93%), als serveis centrals i estructures intermèdies. D’aquesta manera, es facilitarà la redimensió de l’estructura de l’entitat, amb una reorganització de la xarxa que suposarà la integració de 1.500 oficines, segons el banc. 

Segons l’acord, els més grans de 62 anys surten amb un pagament de 20 dies per any treballat, amb límit de 12 mensualitats. Les persones d’entre 54 i 63 any, amb un pagament equivalent al 57% del salari brut, fins als 63 anys i amb primes variables per adherir-se voluntàriament a l’expedient. El grup de 52 i 53 anys rebran set anualitats equivalents al 57% del salari fix brut anual, repartides fins als 63 anys. I la resta d’afectats, 40 dies del salari fix brut per any treballat, amb un límit de 36 mensualitats.