Concessions

Abertis anuncia un ero de 348 acomiadaments després del final de concessions en autopistes

  • El grup empresarial inicia un acomiadament col·lectiu davant el final de concessions en trams de l’AP-7, l’AP-2 i les C-31, C-32 i C-33

Viajar en coche: las autopistas más caras de Europa

Viajar en coche: las autopistas más caras de Europa

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El grup empresarial Abertis ha iniciat un expedient de regulació d’ocupació (ero) que afectarà 348 treballadors d’alguns dels serveis d’autopistes de peatge que gestiona a Catalunya i Aragó. Les societats Acesa, Invicat i Autopistes Espanya han anunciat aquest dimarts l’inici de les negociacions amb els sindicats per efectuar aquests 348 acomiadaments i ho han justificat a causa de l’acabament de concessions en la licitació del servei, segons han remarcat en un comunicat.

Abertis començarà a negociar les condicions de l’acomiadament col·lectiu a causa del final de les concessions en trams de l’AP-7, l’AP-2 i les C-31, C-32 i C-33. L’onada d’eros segueix a l’alça a Catalunya i suma ja 7.993 acomiadaments fins al maig, segons les últimes dades disponibles de la Generalitat de Catalunya. A qüestions sectorials com la d’Abertis, l’acabament de les concessions ja estava previst, però s’hi sumen les conseqüències derivades de la crisi de la Covid. Amb les últimes xifres, el 2021 ja és el pitjor any en acomiadaments col·lectius des del 2013.