Diàleg social

La CEOE amenaça de bloquejar la negociació per la reforma laboral

  • La patronal exigeix a Treball replantejar totalment l’últim esborrany traslladat a les parts «per poder continuar negociant»

  • L’equip de Yolanda Díaz s’obre a modificar el text per prosseguir amb les converses, però tanca la porta a començar de zero

La CEOE amenaça de bloquejar la negociació per la reforma laboral
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CEOE ha escenificat aquest dijous el frontal rebuig que li genera la reforma laboral plantejada per la vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz. Si fa una setmana la va qualificar de «marxista», en termes despectius; tot just finalitzar la reunió d’aquest dijous, la patronal ha emès un comunicat públic en què ha amenaçat de bloquejar les taules de negociació si no s’aparta l’últim esborrany i es tornen a començar de zero les converses. Fonts del Ministeri de Treball han replicat que mouran fitxa de cara a la setmana que ve i introduiran modificacions al seu text per mantenir la patronal asseguda a la taula, però també insisteixen que la reforma seguirà endavant.

Notícies relacionades

«Les organitzacions empresarials hem traslladat la necessitat, per poder continuar negociant, de comptar amb un plantejament nou per part del Govern central», ha afirmat la CEOE en el seu comunicat públic. No és la primera vegada que els empresaris exterioritzen el seu malestar amb la reforma que pretén emprendre Díaz, tot i que la reacció d’aquest dijous ha sigut de les més irades. El pols en el diàleg social continua i ara la taula es mou entorn de la reforma dels tipus de contractes per reduir les elevades cotes de temporalitat que arrossega estructuralment Espanya.

Els termes de la proposta no agraden a l’entitat presidida per Antonio Garamendi, que veuen en la reducció a tres tipologies de contractes –indefinit, temporal i de formació– una trava a la flexibilitat organitzativa de les companyies. «Inevitablement recorda a les antigues ordenances laborals, un desplegament més propi de contextos afortunadament ja superats a tot Europa», han qualificat a la seva nota.