6.452 sortides

CaixaBank i els sindicats negocien al límit per pactar l’ero

Els esculls són la previsió social i la mobilitat geogràfica d’alguns empleats

CaixaBank i els sindicats negocien al límit per pactar l’ero

ACN

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La direcció i els sindicats de CaixaBank continuen negociant per intentar pactar l’expedient de regulació d’ocupació (ero) que planteja el banc. Les dues parts han iniciat una nova reunió al migdia, després que les converses se suspenguessin de matinada davant la falta d’acord.

En els dos últims dies, en unes jornades de negociacions maratonianes, les dues parts han acostat posicions i estarien d’acord que el nombre de sortides sigui de 6.452, cosa que en suposa 1.839 menys que les previstes inicialment, i que totes siguin voluntàries.

No obstant, encara no s’han pogut tancar tots els serrells de l’acord, més de 24 hores després que finalitzés dimarts el període legal de consultes. La previsió social i les mobilitats plantejades per CaixaBank són alguns dels principals esculls per al pacte, segons han informat fonts sindicals, que han demanat a l’empresa un últim esforç per acceptar els seus plantejaments.

Notícies relacionades

L’última proposta de CaixaBank als sindicats rebaixava les extincions de contracte a 6.452 i retirava els cessaments forçosos, una condició exigida pels sindicats. La reducció es deu en bona part a la possibilitat de recol·locar empleats en empreses filials del Grup CaixaBank, xifra que s’eleva a unes 708 persones.

Els sindicats s’han mantingut ferms a rebutjar la possibilitat apuntada per l’empresa de traslladar alguns empleats a una distància superior a 100 quilòmetres del seu actual lloc de treball, i l’empresa hauria acceptat modificar-ho i situar la distància a un màxim de 75 quilòmetres, segons han anunciat els representants sindicals per Twitter.