Mobile World Congress 2021 a BCN

La Xina es reivindica al Mobile com a motor mundial del 5G

El president de la Xina Mobile, Yang Jie, assegura que la tecnologia suposarà el 50% del PIB xinès el 2025

La Xina es reivindica al Mobile com a motor mundial del 5G

RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La batalla tecnològica pel desenvolupament dels mòbils 5G està oberta però la Xina està disposada a ser la líder mundial malgrat els obstacles de la competència i les tensions geoestratègiques amb els EUA. El president de la Xina Mobile, Yang Jie, ha assegurat al Mobile World Congress de Barcelona aquest dilluns que el pes de la tecnologia a l’economia Xina s’està disparant fins al punt que en només cinc anys suposarà el 50% del producte interior brut el 2025, davant el 38,6% el 2020 o el 36,2% el 2019. El canvi és accelerat com a conseqüència de l’aposta decidida d’un Govern xinès, el recolzament del qual està dotant les empreses de la capacitat financera per a aquest creixement accelerat. I en aquest desenvolupament accelerat, la tecnologia 5G és el centre d’aquest univers de les telecomunicacions del futur segons la Xina, per al desenvolupament d’aplicacions múltiples, tant a la terra com a l’espai.

Les noves necessitats de la tecnologia 5G se centren en un recolzament decidit de l’Administració, tant local com a nivell internacional. Aquest recolzament és necessari per al desenvolupament de xarxes, la coordinació en la integració progressiva de les actuals xarxes 3G i 4G amb la 5 G. Per a això, Jie ha reclamat la construcció de noves infraestructures, «incloses IDC, cloud Computing i V2X. Per a això també és necessari el desenvolupament de noves solucions energètiques que permetin la reducció dels consums de les tecnologies 5G.

Els mercats que obre el 5G

Segons l’opinió de Jie, la nova revolució digital es configura entorn de potents desenvolupaments entorn de la intel·ligència artificial i quatre pols estratègics, el mercat dels clients finals, el mercat domèstic, el mercat empresarial i els nous mercats.

Les aplicacions de per a clients finals engloben desenvolupaments del tipus de la missatgeria 5G, les aplicacions al núvol, les connexions de vídeo ultraràpides, els jocs, la realitat virtual, la gestió de telecomunicacions, etc. Totes elles són aplicacions ja en marxa i en desenvolupament fins a nous nivells d’eficiència gràcies a la tecnologia 5G.

El mercat domèstic es beneficiarà pel desenvolupament accelerat de noves aplicacions que requereixen més amplada de banda. Entre aquests serveis figura la televisió a internet, el cine a demanda, la seguretat de les llars, el control per veu de les màquines, l’educació a distància, la sanitat a distància...

Notícies relacionades

El mercat empresarial inclou aplicacions per a xarxes privades 5G, plataformes de desenvolupament per a automoció, sanitat, energia o les ciutats intel·ligents (gestió de la mobilitat).

Els nous mercats que s’obren amb les noves xarxes 5G d’alta velocitat són els de les monedes digitals, la identitat digital, les assegurances digitals, els pagaments digitals, les aplicacions de vídeo d’alta qualitat, les aplicacions 3D, les imatges hologràfiques i altres productes d’alt consum d’amplada de banda.