Aragonès torna a eludir la salutació al rei, tot i que es fotografien junts

2
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha tornat a absentar-se aquest dilluns de la rebuda oficial a Felip VI en l’obertura del Mobile World Congress (MWC), tot i que han assistit junts a una reunió amb empreses tecnològiques i s’han fet una foto de grup.

En la imatge institucional, que ha posat el punt final a la inauguració, també hi ha hagut el president del Govern, Pedro Sánchez, i altres autoritats.

La novetat d’aquest any és que no hi ha recorregut pels diferents expositors de la fira, per la qual cosa la comitiva no ha visitat ni el pavelló oficial d’Espanya, ni el de la Generalitat, com en totes les edicions anteriors.

A la seva arribada al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, el rei ha sigut rebut per Sánchez i pel conseller delegat de GSMA, John Hoffman, organitzadora de la fira tecnològica més gran del món.

També hi han estat la vicepresidenta segona i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, la d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, el president de la Fira, Pau Relat, i, en una segona fila, altres autoritats, entre elles, la socialista Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, on hi ha la fira.

Aragonès ha esperat Felip dins de l’edifici per assistir junts a la reunió amb les empreses tecnològiques, a la qual s’ha afegit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que tampoc ha estat en la rebuda oficial.

Tant el president de la Generalitat com Colau han saludat el cap de l’Estat al començament de la sessió.

Des de la primera fila, Felip VI, flanquejat per Sánchez i Aragonès, ha seguit la xerrada sobre alguns dels projectes més destacats de la fira, centrats principalment en tecnologies aplicades a l’àmbit sanitari.

Després de la reunió, que s’ha prolongat durant una mica més d’una hora, hi ha hagut una foto de grup al costat de l’expositor de Huawei, el lema del qual és «Il·luminant el futur».

La multinacional tecnològica xinesa és una de les que ha decidit estar present a la fira, de la qual s’han absentat firmes com Facebook, Google, Samsung o Sony.

La imatge de les autoritats ha posat el punt final a la inauguració, ja que no hi ha hagut el tradicional recorregut pels pavellons de la fira, per la qual cosa la comitiva no ha visitat ni el pavelló oficial d’Espanya, ni el de la Generalitat, com sempre han fet en edicions anteriors.

Fonts oficials han justificat la supressió del recorregut en el protocol sanitari a fi d’evitar aglomeracions.

El 2019, en l’última edició de la fira, l’anterior president de la Generalitat, Quim Torra, va acompanyar el rei en la visita a diferents expositors, tot i que a l’arribar al d’Espanya, es va retirar per no unir-se a la foto de grup.

Aragonès sí que visitarà els espais d’algunes empreses i el de la Generalitat.

Notícies relacionades

El Mobile va començar ahir a la nit amb el sopar inaugural, en què el cap del Govern també va rebutjar participar en la salutació protocol·lària a Felip VI, tot i que després van conversar i van compartir taula amb el cap de l’Executiu i amb Colau.

Una imatge que Sánchez va voler destacar com a símbol de la cooperació entre institucions de cara a la nova etapa de diàleg oberta entre el Govern i la Generalitat, marcada per la concessió de l’indult als dirigents independentistes catalans a la presó. EFE