Llei de Frau Fiscal

El Senat acorda abaixar l’IVA de les perruqueries del 21% al 10%

El PP ha incorporat una esmena transaccional en el projecte de llei de frau fiscal que compta amb el recolzament de tots els grups tret del PSOE

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

‘In extremis’ i fins i tot per a sorpresa del sector, la majoria de grups al Senat ha acordat abaixar l’IVA de les perruqueries del 21% al 10% a través d’una esmena transaccional inclosa en el projecte de llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal, a proposta del Partit Popular.

La Cambra Alta ha de votar la mesura en els pròxims minuts però compta amb tots els recolzaments. «Hem aconseguit arribar a un acord per materialitzar la baixada de l’IVA al 10% amb Esquerra Confederal. És d’agrair la unanimitat que hi ha hagut pràcticament per part de tots els grups tret del partit socialista», ha manifestat la parlamentària Elena Muñoz en la seva defensa de la mesura a la qual han anat confirmant el seu recolzament un a un tots els representants dels grups de la Cambra Alta, tret del PSOE.

Notícies relacionades

El Govern de Mariano Rajoy va incloure la pujada de l’IVA de les perruqueries al 21% a partir del 2012, en un primer paquet de mesures d’ajust que tenia una finalitat «temporal», segons ha defensat Muñoz. Estant a l’oposició, el PSOE va demanar l’abril del 2018 abaixar aquest IVA al 10%, però el Govern del PP ho va desatendre. Ara és el PP el qui insta a abaixar l’IVA i el PSOE, des del Govern, qui ho desatén.

Segons les xifres de Muñoz, les perruqueries és un sector «duríssimament castigat» per la crisi actual que manté en risc de desaparició el 42,4% dels salons de bellesa (20.436) i deixa en suspens 47.000 llocs de treball que majoritàriament corresponen a dones. «Aquest canvi suposaria una injecció de liquiditat i salvaria almenys el 50% de les empreses», ha afegit Muñoz.

Temes:

Frau fiscal