Electricitat

Teresa Ribera: «Cal alleujar la factura de les famílies i la indústria»

  • El Govern aprova aquest dijous reduir l’IVA de l’electricitat del 21 al 10%

Teresa Ribera: «Cal alleujar la factura de les famílies i la indústria»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha justificat la baixada que aprovarà aquest dijous el Govern de l’IVA de l’electricitat i de la suspensió del 7% de l’Impost sobre el Valor de la Producció d’Energia Elèctrica en el fet que «cal alleujar la factura de les famílies i de la indústria». Així ho ha manifestat al programa ‘Hora 25’ de la Cadena SER on, tot i que va insistir que cal abordar una reforma estructural i fiscal: «en aquests moments, en plena recuperació de les famílies i de la indústria volíem alleujar d’una manera ràpida i immediata aquest increment de la factura de l’electricitat». Unes mesures, va afegir, «amb independència i en paral·lel a la resta de mesures estructurals que estan pensades perquè aquesta transformació tan important amb un horitzó tan positiu no sigui a costa dels consumidors i en benefici només de les companyies elèctriques». «El més rellevant que hem fet –va emfatitzar Ribera– és que part de la nostra factura hagi de ser repartida d’una altra manera amb la participació del gas i el petroli, evidentment amb exempcions i desgravacions per als qui l’utilitzen per treballar, que –va detallar– és el que hem quedat amb el fons nacional de sostenibilitat del sistema elèctric, i després amb aquesta minoració dels beneficis que les tecnologies barates recullen com a conseqüència d’aquest diferencial tan gran amb les tecnologies cares».

Segons el parer de Ribera «cal actuar de manera ràpida i decidida en favor de les famílies i amb la prudència de fer les coses bé».

Notícies relacionades

El Govern ha confirmat avui que aquest dijous aprovarà la baixada de l’IVA de l’electricitat del tipus general (21%) al reduït (10%) fins a final d’any per a tots els consumidors amb una potència contractada de fins a 10 kW, sempre que el preu mitjà mensual del mercat majorista estigui per sobre dels 45 euros per MWh.

El Reial Decret Llei que aprovarà el Consell de Ministres amb mesures urgents per reduir els impostos aplicats al subministrament d’energia elèctrica inclou la suspensió del 7% de l’Impost sobre el Valor de la Producció d’Energia Elèctrica durant el tercer trimestre d’aquest any.