Regulació d’ocupació

L’Audiència Nacional confirma la nul·litat de l’erto de Konecta

  • El tribunal obliga a tornar les prestacions de més de 500 treballadors de la firma de ‘call centers’

  • La sentència afecta les comunitats d’Andalusia, Catalunya, Extremadura, Madrid i València

zentauroepp37712486 call center191114115520

zentauroepp37712486 call center191114115520

1
Es llegeix en minuts

L’Audiència Nacional ha confirmat aquest dilluns que l’expedient de regulació temporal d’ocupació (erto) de força major per a 502 treballadors en cinc comunitats de l’empresa de ‘contact centers’ Konecta va ser nul. La sentència obliga l’empresa a ingressar al Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) les quantitats percebudes pels empleats i tornar les prestacions i bonificacions en les cotitzacions. Així mateix, els empleats conserven el dret a percebre el salari corresponent al període de regulació d’ocupació.

L’Audiència Nacional dona així la raó al recurs d’alçada que el sindicat CGT va tramitar davant del Ministeri de Treball, i en la sentència de 17 de juny, notificada aquest dilluns, confirma l’anul·lació de l’erto per força major aplicat a 502 persones en cinc comunitats autònomes.

Notícies relacionades

El 21 de març del 2020, la direcció de Konecta va comunicar l’inici d’un expedient de regulació temporal d’ocupació per causes de força major. Inicialment el Ministeri de Treball, a causa de la càrrega de treball, va aprovar la sol·licitud de l’erto per silenci administratiu que afectava els centres de treball de l’empresa situats en les comunitats autònomes d’Andalusia, Catalunya, Extremadura, Comunitat de Madrid i País Valencià. La CGT, no obstant, va presentar un recurs d’alçada davant la ministra de Treball per deixar sense efecte la suspensió de 502 contractes. El sindicat va argumentar que l’activitat de màrqueting telefònic de Konecta podia seguir endavant a través del treball a distància, «com posteriorment s’ha anat realitzant», per la qual cosa no es podia formular un erto de força major. «Primer el Ministeri de Treball, i ara l’Audiència Nacional, han donat la raó a CGT», segons la nota emesa per CGT.

La sentència obliga l’empresa Konecta a tornar les prestacions i bonificacions en les cotitzacions d’aquestes persones, que els obliga a ingressar al SEPE les quantitats percebudes per les persones treballadores i que revoca els efectes de l’esmentat expedient conservant el dret al salari corresponent al període de regulació d’ocupació, que queda anul·lat.