Roca Group va guanyar el 12% menys l’any passat

La companyia, que va obtenir un benefici de 60 milions, atribueix els resultats a la pandèmia

Roca Group facturó 1.684 millones de euros en 2020 en un ejercicio marcado por la pandemia
ECONOMIA EMPRESA ROCA

Roca Group facturó 1.684 millones de euros en 2020 en un ejercicio marcado por la pandemia ECONOMIA EMPRESA ROCA

1
Es llegeix en minuts

El Roca Group va guanyar 60 milions el 2020, un 12% menys que el 2019, a causa que les vendes es van veure «fortament afectades» durant el primer semestre de l’any passat a causa de la pandèmia.

La companyia ha informat que va facturar el 2020 1.684 milions d’euros, un 9,5% menys, i assenyala que, malgrat la crisi econòmica, el resultat d’explotació va arribar als 306 milions, un 21% més.

El resultat net de Roca Group es va veure afectat pel fort increment de despeses no operatives, derivats dels tancaments temporals i de períodes de menor activitat a les plantes de producció durant els confinaments a causa del coronavirus, explica l’empresa.

També indica que les mesures restrictives per frenar el virus van provocar un descens de les vendes –especialment a Espanya-, trencant «la tendència de creixement sostingut que es mantenia des del 2014».

Roca Group es mostra optimista respecte als pròxims mesos, ja que «durant la segona meitat de l’any es va iniciar una progressiva recuperació». Malgrat el descens en el benefici i la facturació, Roca Group destaca «el comportament positiu de les operacions a la Xina, Alemanya, Àustria, Polònia i Suïssa, l’evolució de les quals va aconseguir compensar, en part, el descens de la xifra de negocis en altres països».

Si bé «l’evolució de la facturació en el conjunt dels mercats BRIC, també es va veure singularment afectada per la depreciació de les monedes locals, particularment al Brasil i Rússia». El 2020, Roca Group va fer inversions per valor de 106 milions d’euros principalment destinades a ampliar la seva capacitat productiva al Brasil, Rússia i la Xina.

El conseller delegat del grup, Albert Magrans, ha remarcat «el compromís, l’esforç i la professionalitat del conjunt de la plantilla, en un context d’excepcionalitat i de grans dificultats».

Notícies relacionades

«Malgrat aquest entorn complicat, hem tornat a generar els recursos necessaris per continuar guanyant eficiència i optimitzant el rendiment de les nostres inversions, impulsant la tecnologia, la innovació i la transformació digital i avançant en la nostra estratègia de sostenibilitat per ser un referent global en aquesta matèria», ha afegit.

En aquest 2020, Roca Group ha adquirit el 75% de Royo Group i ha incorporat una planta de porcellana sanitària al nord-est del Brasil, així com ha comprat la firma alemanya Sanit.

Temes:

Empreses