Guardó

Ana Botín reivindica el paper dels emprenedors

La presidenta de Banco Santander rep el premi ESADE pel seu lideratge responsable i la seva contribució a la millora de la diversitat i la inclusió a l’empresa

barcelona/ASWRTJWRTJQWAT.jpg

barcelona/ASWRTJWRTJQWAT.jpg / © Miquel Coll

2
Es llegeix en minuts

«En el moment actual de recuperació després d’una crisi tan dura com la que hem passat, necessitem emprenedors més que mai. Les pimes són les que generen ocupació i donen aliment a la classe mitjana espanyola. Necessitem reconstruir una economia més productiva, més sostenible, més digital i inclusiva; no hi ha alternativa. Per a això, és necessari tenir més emprenedors de negocis pròspers que ens permetin créixer», ha afirmat Ana Botín, presidenta del Banco Santander, durant la seva conversa amb Maite Barrera, presidenta de ESADE Alumni, en el marc de la celebració de la XXV Jornada Anual ESADE Alumni, que ha reunit, amb les màximes garanties de seguretat, 1.000 antics alumnes d’ESADE, al Teatre Nacional de Catalunya, a més dels qui han seguit via ‘streaming’ l’acte

La primer executiva del Santander ha rebut el ‘Premi ESADE’, durant la jornada, pel seu lideratge responsable i la seva contribució a la millora de la diversitat i la inclusió a l’empresa, per afavorir l’accés a l’educació i pel seu gran compromís per combatre el canvi climàtic i fer front als desafiaments globals –objectiu que comparteix amb ESADE.

Botín, a més, ha compartit la seva experiència i avançat els reptes de la ciutat de Barcelona, l’impacte de les xarxes socials, les causes globals, el paper dels emprenedors, així com les accions per impulsar la igualtat de gènere i el rol de la banca, entre altres. Respecte a l’actualitat, Botín ha defensat «un creixement que impulsi i financi la inversió en tecnologies verdes i que arribi a tothom, perquè a mesura que les nostres economies i societats redueixin les emissions, les comunitats i els països no es quedin enrere».

Sobre la banca, ha destacat que el sector està immers en «un procés de canvi radical de la relació dels bancs amb els clients». «Els bancs es convertiran en plataformes, els serveis seran accessibles les 24 hores els 7 dies de la setmana. La pandèmia ha posat de manifest que les finances formen part del nostre dia a dia fins i tot encara que no sigui possible sortir de casa; hem vist com s’ha accelerat la digitalització i com es pot garantir l’accés a tots els serveis financers que necessitem diàriament», ha avançat.

Notícies relacionades

Durant la Jornada Anual ESADE Alumni també han intervingut Koldo Echebarria, director de ESADE i Sol Daurella, presidenta de Coca-Cola Europacific Partners, en representació de l’anterior Premi ESADE a James Quincey, president i conseller delegat de The Coca-Cola Company.

Els Premis ESADE són promoguts per ESADE Alumni amb la finalitat de reconèixer i distingir persones i organitzacions que, en el desenvolupament de les seves trajectòries, activitats o serveis, han demostrat els valors que defineixen l’esperit fundacional de ESADE i que són un referent i exemple per als altres. Entre els guanyadors de les edicions anteriors, destaquen Pablo Isla, CEO d’Inditex; Mikael Ohlsson, CEO d’Ikea; Carlos Slim, CEO d’Inbursa; Indra K. Nooyi, presidenta i CEO de PepsiCo; Paul Polman, CEO d’Unilever; Hiroshi Mikitani, fundador, president i CEO de Rakuten; Enrique Lores, president d’Imaging & Printing Solutions de HP, i James Quincey, chairman i CEO de The Coca-Cola Company.

Temes:

Ana Botín ESADE