Mesures contra l’atur

El Govern aprova 4.950 milions per renovar la Garantia Juvenil fins al 2027

  • El Consell de Ministres aprova un paquet d’inversions per reduir el 30,2% d’atur juvenil que actualment arrossega Espanya

El Govern aprova 4.950 milions per renovar la Garantia Juvenil fins al 2027

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la renovació del programa de Garantia Juvenil, la inversió del qual fins al 2027 ascendirà finalment a 4.950 milions d’euros i amb la finalitat de reduir les elevades quotes d’atur existents entre els menors de 30 anys. Fins al punt que Espanya és l’estat membre de la UE amb més taxa d’atur entre els joves. Aquest programa serà finançat majoritàriament amb fons europeus, es desplegarà de manera conjunta entre l’Estat i les comunitats autònomes i la seva finalitat és facilitar la transició de l’acadèmia o els cicles formatius al món laboral.

«Estem davant la inversió més gran del Govern d’Espanya en la història de la democràcia per abordar el principal problema que té el nostre país, que és l’atur, però, singularment, l’atur juvenil», ha afirmat la vicepresidenta tercera i titular de Treball, Yolanda Díaz. El cert és que aquesta és la segona edició del programa de Garantia Juvenil des que la UE el va posar en marxa el 2014.