Als sindicats

CaixaBank planteja reduir l’ero a 7.400 sortides després de retallar en 205 els acomiadaments

  • El banc i els sindicats «s’agraeixen» mútuament les noves propostes però continuen sense arribar a un acord

CaixaBank planteja reduir l’ero a 7.400 sortides després de retallar en 205 els acomiadaments

ACN

2
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

Primer acostament rellevant entre CaixaBank i els sindicats en les negociacions de l’ero que van començar a finals d’abril. El banc ha presentat aquest dimarts una nova proposta, que inclou entre altres mesures disminuir en 205 els acomiadaments, cosa que, sumada a les 686 recol·locacions internes ja plantejades en les últimes setmanes, reduiria les sortides de les 8.291 plantejades inicialment a 7.400. Els sindicats han «agraït el moviment» realitzat per l’empresa però l’han considerat «insuficient», per la qual cosa han millorat al seu torn la seva proposta, cosa que l’entitat també ha «agraït» per considerar-la «seriosa i concreta» malgrat la «llunyania de la seva posició».

A més de reduir els acomiadaments, el banc s’ha compromès a mantenir la retribució fixa i antiguitat dels treballadors recol·locats i ha afegit el dret a reincorporació a CaixaBank per voluntat de l’empleat una vegada transcorreguts sis anys en cas de produir-se una vacant en un radi de 50 quilòmetres del centre de destinació del treballador. També ha plantejat el dret de retorn sense límit temporal en el cas que la filial deixi d’estar controlada pel grup o que la societat matriu pugui realitzar processos de reestructuració d’ocupació que puguin interessar al treballador.

L’entitat ja va apuntar la setmana passada que les reubicacions es distribuiran entre diverses filials tecnològiques i de serveis especialitzats de l’entitat, com la tecnològica CaixaBank Tech, la immobiliària Building Center, la filial de mitjans de pagament i finançament al consum CaixaBank Payments & Consumer, la filial de serveis CaixaBank Operational Services o la filial d’anàlisi de dades CaixaBank Business Intelligence, entre d’altres.

La direcció, així mateix, ha modificat la seva proposta de reducció del plus d’horari laboral singular a 3.000 euros en lloc dels 2.000 euros bruts anuals plantejats anteriorment. Així mateix, ha millorat la seva proposta sobre la consolidació del càrrec, reduint de 48 a 36 mesos el temps transcorregut des del nomenament i de 36 a 24 mesos per als posteriors.

Condicions salarials

Els sindicats, per la seva banda, han estimat que els acomiadaments es podrien reduir en 1.075 mitjançant la creació d’un «equip de suport» equivalent a aquesta xifra, ja que equival al nombre de jornades completes anuals que en els últims anys s’han destinat a cobrir amb treballadors temporals diferents incidències, com baixes mèdiques o vacances a les oficines. Així mateix, ha plantejat 250 excedències incentivades a tres i cinc anys amb les mateixes condicions dels acords anteriors firmats.

Notícies relacionades

A més, han reclamat que les recol·locacions es realitzin mitjançant la concessió d’una excedència de grup i han rebutjat la proposta de la consolidació de nivells i la reducció del plus d’horari singular. Quant a les indemnitzacions, han proposat la creació de tres grups (nascuts fins al 1968, nascuts entre 1969 i 1971 amb antiguitat de més de sis anys, i la resta) amb unes condicions econòmiques superiors a les ofertes fins ara pel banc.

Empresa i sindicats han mantingut aquest dimarts la setena reunió del període de consultes de l’ero, la primera que es produeix després que el banc comuniqués aquest dilluns als representants dels treballadors que allarguen fins al 29 de juny les negociacions per mirar d’arribar a un acord. Les converses vencien formalment el pròxim 10 de juny i, davant el gest de la companyia, els sindicats van desconvocar la vaga prevista per al 9 de juny. La pròxima trobada tindrà lloc dimarts, 15 de juny.