Trasllat industrial

Anís del Mono tanca l’embotelladora de Badalona

La marca, del grup Osborne, és considerada un dels patrimonis empresarials de la població barcelonina

img 3309

img 3309

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El grup Osborne ha anunciat el trasllat de la planta d’embotellament d’Anís del Mono fora de Badalona, a causa de «les limitacions de l’edifici i la normativa actual vigent al nucli urbà de la ciutat», segons ha adduït. La zona en què s’ubica la planta embotelladora està en ple procés de renovació urbanística residencial i encaixa poc amb instal·lacions industrials. En un comunicat, Osborne assenyala: «Davant la impossibilitat d’actualitzar la línia d’embotellament amb què compta avui dia la fàbrica, per les limitacions del mateix edifici i per la normativa actual vigent al nucli urbà de la ciutat, el procés d’elaboració es completarà en una altra planta d’Osborne».

Notícies relacionades

L’empresa assegura que mantindrà «la part més important de la fabricació d’Anís del Mono a la joia modernista que és la seva fàbrica de Badalona», cosa que «assegurarà la rellevància de la destil·leria d’Anís del Mono com a referent a la ciutat de Badalona». La companyia afirma que ha «informant puntualment» l’ajuntament d’aquesta ciutat catalana, al qual ha garantit «l’aposta d’Osborne per la marca, per la destil·leria d’Anís del Mono i per la ciutat de Badalona». Osborne no ha detallat on es traslladarà la línia d’embotellament d’Anís del Mono, si bé la seva destinació podria ser el Puerto de Santa María (Cadis), on té la seu aquest grup empresarial. Fonts coneixedores de l’operació també han indicat a EFE que la plantilla de Badalona es veurà afectada a causa d’aquest trasllat.

En un missatge al seu compte de Twitter, l’alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, ha explicat haver parlat amb els propietaris d’Osborne. «M’han garantit l’aposta de la companyia pel projecte i la ciutat, així com continuar acostant la marca a tots els veïns de Badalona», ha apuntat. No obstant, el trasllat de la planta embotelladora és un dur cop per al municipi. Osborne ha destacat, així mateix, que Anís del Mono «és un negoci estratègic» per al grup, ja que «la marca s’ha convertit els últims anys en el líder indiscutible de la seva categoria».