Empresa participada

El Govern força el cessament d’Abril-Martorell com a president d’Indra

  • L’Estat és el primer accionista de la companyia i al·lega que s’obre una «nova etapa plena d’oportunitats»

1
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

El Govern ha forçat la sortida de Fernando Abril-Martorell com a president executiu d’Indra, el grup tecnològic i de defensa de la qual l’Estat és el primer accionista. «Li vencia el mandat aquest any després d’haver estat al capdavant de la companyia des de 2015. A la companyia s’obre una nova etapa plena d’oportunitats en sectors clau per al país que pel seu alt contingut tecnològic poden contribuir en primera línia a la reactivació econòmica. En un breu termini de temps el consell de la companyia designarà nou president», han argumentat fonts de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) respecte a la notícia avançada per ‘El Confidencial’.

Notícies relacionades

L’Estat té el 18,75% de les accions de l’empresa i ocupa dos dels 13 llocs del seu consell d’administració. Els altres propietaris rellevants són la Corporació Financera Alba, hòlding de participacions industrials del Grup March (9,99%) i el fons nord-americà Fidelity (9,809%), per davant de Norges Bank, la gestora d’actius del Santander o T. Rowe Price Associates (els tres amb percentatges del capital del voltant del 3%). La companyia cotitza en l’Ibex 35 i en l’últim tram de la sessió és el fanalet vermell del selectiu amb diferència amb una caiguda del 8% aproximadament.

Abril-Martorell va arribar al càrrec el 2015, en època del Govern de Rajoy i després de l’entrada de Telefónica en el capital d’Indra, per substituir Javier Monzón, que la presidia des que es va crear el 1993. Nascut a Segòvia el 1962, és llicenciat en Dret i Administració d’Empreses per ICADE (Madrid). Abans d’arribar al seu actual càrrec, va treballar a JP Morgan a Madrid, Nova York i Londres (1987 a 1997), va ser director financer (1997 a 2000) i conseller delegat (2000 a 2003) de Telefónica sota la presidència de César Alierta, conseller delegat de Credit Suisse a Espanya i Portugal (2005 a 2011) i conseller delegat de Prisa (2011 a 2014). Actualment és conseller a Ence i Adevinta.

Temes:

Indra