Fitur 2021

Ábalos anuncia l’arribada de l’AVE a Barajas

El ministre de Transport ha assegurat que Adif treballa en els projectes per licitar les obres el 2022

Ábalos anuncia l’arribada de l’AVE a Barajas
1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

L’arribada de l’AVE a Barajas és una mica més a prop. El ministre de Transport, José Luis Ábalos, ha anunciat aquest dijous que Adif treballa en els projectes per licitar les obres de l’AVE a Barajas a partir del 2022.

«Una de les pròximes parades de l’alta velocitat i en les quals estem treballant serà la connexió amb l’aeroport Adolfo Suárez Madrid Barajas», ha avançat el ministre en la seva visita a la fira turística Fitur. Aquest anunci arriba una setmana després de l’entrada de competència al mercat ferroviari de la mà de la companyia ‘low cost’ francesa Ouigo, propietat de SNCF.

Notícies relacionades

L’arribada de l’alta velocitat a Barajas era un dels principals reclams de les aerolínies espanyoles, particularment d’Iberia, per permetre una millor connectivitat i fer de l’aeroport madrileny un hub de referència com és el cas d’altres aeròdroms europeus com París o Frankfurt al permetre que els passatgers que volin, per exemple, d’Amèrica a Àsia puguin passar per Madrid. 

En aquest sentit, el president d’Iberia, Javier Sánchez-Prieto, ha celebrat la notícia uns minuts després de l’anunci d’Ábalos. «Són formidables notícies perquè ajuda a millorar el hub i va en la direcció de sostenibilitat», ha dit Sánchez-Prieto.